Ječam 2022-23

Malo je komšo... Mislim na 23 din, ne na 50 jutara...

Послато са SM-A515F помоћу Тапатока

Možda i dočekam cenu jer mi veći deo ječma trenutno pliva u vodi.Niti može da se ode do njiva, niti bih se usudio uterati kombajn tamo.

И овде слично. Почео је јечам да клија и ниче у њивама. Већ три дана косе макар и са већом влагом. За пшеницу је исто фрка још две недеље а опасно полегла.

Kod mene su u pitanju bare, slatine i lošija zemlja.Išao sam pre desetak dana traktorom i jedva prošao, sada nakon ovih kiša ne smem da se zaputim.

Skinut sav ječam juče i danas. Neprskan, osnovnog đubriva bez. Urea prva prihrana oko 125 kg po jutru, kasnije dodato još oko 60 kg AN.

Grand semenski je dao 3150 kg po jutru, Zebra "sa tavana" 4240 kg po jutru.

Sent from my SM-A725F using Tapatalk

Još nisam čuo da je grand kod nekig rodio. Uvek bude razočarenje na vagi...
Hl verovatno oko 50?

Послато са SM-A225F помоћу Тапатока

Може и одма да се даје али ти требају одређени ензими у храни. Овако остави да одстоји 18-21 дан и користи се без ограничења. Ако баш гори онда 30-40% нови јечам остало стари јечам. Али то је са одређеним ризиком. Може доћи до проблема са дигестивним трактом, надуном и ентерохеморагичним проливом.
A smem nekih 20 % novog jecma ostalo stari kukuruz i psenica za svinje?

Ja sam prosle godine odmah nakon zetve davao psenicu i jecam ..Ali nisam imao tada malih prasica vec samo velike krmace i tovljenike,nisam imao nikakvih problema ,ali ove godine cu ostaviti 21 dan mozda i mesec .. Pritom prosle godine kad sam mleo za svinje 50kg jecma 50kg psenice 20kg zobi i 50kg kukuruza ,jer sam kukuruz kupovao ..

Zovi HAK
kod ovih što su pripremali tanjuračama još gore, voda im leži 5-10cm

caa34c5d9e3262f6c6bdba9c3eb8a2b2.jpg

20e5d2a11cbe9c7b47c0d95ca95a9176.jpg

Sent from my iPhone using Tapatalk

Merio vlagu 11-12.
Hektolitara 54 jer sam rukama ga cistio pa ima dosta osja.
Ima poleglog ..ima svasta ,da se kurtalisemo.

Nazad
Vrh