Ječam 2019/2020

Power70

Član
Učlanjen(a)
26 Nov 2015
Poruka
636
Lokacija
Stari Banovci
Iskrsla mi je danas jedna parcela od jutra koja nije rađena 2 godine,ima sirčine od 2 metra....mislio sam ta to istarupam i poorem i da tu posejem sad neki ječam grand npr.
Šta mislite za takve ardale da li je tu najbolje sa ječmom ići zbog trave ili ostaviti za proleće pa kukuruz ili suncokret posejati?
 

BARBULA

Novajlija
Učlanjen(a)
19 Jan 2015
Poruka
779
Lokacija
pozarevac
Ja sam prošle jeseni uspeo da posejem jedan deo krajem novembra i to je bilo loše niklo katastrofa samo u tragovima točkova mogao se špartati ali se on u proleće toliko izbusao da je pokrio zemlju i bio je ječam prva liga, sad imam seme fakultativne sorte scarlet koji sam sejao u proleće pa ću ga posejati kad bude moglo ali ću opet posejati jedan deo nonijusom da bih sačuvao seme pa kako mu bude valjda će se posejati do kraja meseca
 

Power70

Član
Učlanjen(a)
26 Nov 2015
Poruka
636
Lokacija
Stari Banovci
Danas ispade problem na nekoliko mesta u Pazovi ,Banovcima i Golubincima nema semena ni ječma ni pšenice! Sve prodano.Na jednom mestu ostalo malo semena pšenice ns pobede tako da sam nju uzeo. Cena 39din kg.
 

Korica

Član
Učlanjen(a)
1 Avg 2011
Poruka
687
Lokacija
Velebit (opština Kanjiža)/Novi Sad
Najbolji je Zanzibar gde je kukuruz predusev.


Zatim ide Funky, isto kukuruz predusev.


Zanzibar gde je suncokret predusev nešto slabiji, al izbija još uvek posle kiše.


I na kraju Funky gde je lucerka predusev. Praktično ništa do ove kiše, sad klija i očekujem ga brzo napolju jer će se nastaviti povoljno vreme.


Sent from my SM-G930F using Tapatalk
 
Vrh