Jagode

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
ja obrao sto se obrati moglo i isprskao sa Signumom.

kad li cu ja da napisem obrao sam nesto :haha: :haha: :haha: :haha: :haha: :haha:

ja danas kosio jagode i od celog hektara racunam da u nedelju naberem do 50kg, bice ::novac:: ::novac:: ::novac:: na gomilu :haha: :haha: :haha: :haha: :haha:

Jedno pitanje : kolika je karenca za signum u jagodama i da li je bolje oprskati pre ovakvog nevremena ili sada ili i pre i sada? Jos nesto,da li su se nekom pojavila ostecenja na plodovima od ove vodurine i sta uciniti? :sta: :ppozdrav:

Danas se lepa jagoda prodavala po 90-100 dinara na veliko.Sreca sto imam dobru lokaciju pa sam 700 kila prodao na malo pored puta po 150 dinara..
Za sada nisam nasao ni jednu trulu pa necu prskati a imam najvecu sansu sada jer sutra ne berem a nemoram ni prekosutra jer smo juce i danas sve obrstili.Teldorom.

Ne znam da li je trulez u pitanju,na plodovima,narocito onim bas zrelim pojavljuju se svetlije fleke.Na Madleni ih gotovo i nema,dok ih najvise ima na Dori i na Miss.Sve kolege u okolini imaju slican problem[ Bac,Tovarisevo,Obrovac]Koliko bi kalcijum mogao da pomogne?

Jedno pitanje ako moze , koliko je puta je signum maksimalno dozvoljeno tretitari u jagodama ja jesam vec dva puta da li je to maksimalno ili moze jos koji put ako se ukaze potreba .

signum ima karencu 3 dana ali mislim da nije preporucljivo da se prska vise od 2-3x, promeni malo sa switchem, ako uspe sutra da dodjem do jednog bio sredstva, dele ga kod nas u hladnjaci ali ja sam se malo posvadjao sa njima :haha: :haha: :haha:, a sredstvo naravno ima karencu o dana :D, to je nesto potpuno novo iz inozemstva skupo ali veoma korisno, kao neke gljivice koje napadaju trulez (to mi malo srucnjaci uprostili objasnjenje :haha: :haha: :haha:)

Razgovarao sam sa nekoliko ljudi i kazu da je Teldoro najbolji i ima karencu 3 dana provereno!

Pozdrav svima Nema me obaveze obaveze :cao:
Post je spojen: [time]1274306059[/time]

Mi smo juce poprskali Teldorom, ali su mi na jednom mestu rekli kako nije zvanicno registrovan ili sta vec kako bi se sa sigurnoscu moglo reci kolika je karenca kod jagode... Jeli i njemu dovoljno 3 dana ili mozda i vise? :sta:

Sad sam procitao prethodni post, eto kad se pretrcava forum. ::namigivanje:: Hvala! :osmeh:

ZAto volim Kleri jer ima slabiju lisnu masu pa se plodovi brze osuse i nema trulezi,dok madlena ima masu do pojasa a plodovi se nece osusiti do nove godine i onda pocinje trulez ili se pojave one bele fleke sto pominjete....

Pozdrav, kod nas je završilo 14 dana kiše pa sad izgljeda da biče i jagoda.
Imam pitanje, kako popremiti rupu koja je nastala u T-traki (ispod folije...)

de si boom druze stari jesi li poceo da beres ili cekas jesen :haha: :haha: :haha:
Post je spojen: [time]1274387679[/time]

strawberrymp je napisao(la):
ZAto volim Kleri jer ima slabiju lisnu masu pa se plodovi brze osuse i nema trulezi,dok madlena ima masu do pojasa a plodovi se nece osusiti do nove godine i onda pocinje trulez ili se pojave one bele fleke sto pominjete....
Upravu si potpuno,mada ja mislim da ni nase ratarske prskalice nisu bas najsretnije resenje za biljku kakva je Madlena

@janez

Raseces foliju i dodjes do trake, odsceces deo trake gde je rupa (sirine kolika je spojnica) i stavis spojnicu za trake. Spojnica sluzi za nastavljanje traka i ima da se kupi.
Post je spojen: [time]1274388363[/time]

to ti je trulez ploda, a kako se pise neznam ali to imam i ja, u pitanju je madlena i to sve na plodovima ne manjim od 60 gr .(trenutno) ::lose::. a gde ce kraj da bude to niko nezna, a kisa pada li pada :kisa:.

@ sopot
ziv sam druze evo za 5 min postavlkam slike pa ce da vidis kad pocinje berba :haha: :haha: :haha: :haha:

Trulez je botrytis a jeste da ih vise ima na vecim plodovima (valjda im trebalo vise vremena da sazru), moze biti da je trulez samo se jos nije razvila skroz.

evo slikice koje su danas slikane
oqeg4j.jpg

ovo je isto neki projekat probni za sada, ali misli da ce biti veoma funkcionalna za iznosenje gajbica
332biu9.jpg

A evo arosa kakva mi je, mislim da cu poceti u septembru berbu :haha: :haha: :haha: :haha: :haha:
23vj09t.jpg

a sto se tice nebojse bas cu sutra da ga pozovem ali mislim da je resio problem jer ona samo napada cvet a ne plod, nisam uspeo da se dokopam bio sredstva koje sluzi za trulez ali pokusacu sutra, kazu da je to nesto potpuno novo i da je efikasno 100% a karenca naravno 0dana,

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh