Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
ivanhoe je napisao(la):Za utehu je da ces moci podici,po snimku bi reko da je koren citav
draganpan je napisao(la):Pošto se bojim da otvorim novu temu jer neznam da li takva postoji, a da se nebi ljutili administratori, ja sam ovde hteo da pitam nekoga ko mi može reći, kako se konzerviraju sokovi za kasniju potrošnju. Konkretno ja i moj komsija smo napravili presu za ceđenje jabukovog soka uz dodatak dunja... Sok je božanstven a kako kažu '' voće pretočeno u češu...'' e to je stvarno jer se ništa ne dodaje...
Međutim pošto ga ima dosta a najbolji je od trenutno ubranih jabuka, a mi želimo da ga ostavimo na duži rok, postoji li način da se konzervura da nebi ukisao?
draganpan je napisao(la):E super, a da li mogu da se koriste konzervansi i koji?
Pozovi firmu Agrol iz Temerina mislim da oni za Srbiju to prodaju ali samo da znas da su vise nego skupe. Ja ih imam preko 20 kom a sve su iz vlastite radionice a jako je jednostavno smotas krug(ne bas krug bukvalno) od 6mm gradjevinskog zeljaza i tako 2 ta kruga tj bolje receno elepse spojis sa komadima od 25cm tog zeljeza na 6 mjeta i stavis alikice sa strane da mozes staviti kais iBećarina pusta je napisao(la):nb-campari je napisao(la):pozdrav svima, a velika molba onome ko zna da se javi i kaze. kako da nadjem i kupim torbu za branje jabuka, takozvana-kengur torba-, ko to pravi, ko prodaje? hvala do neba
U Hrvatskoj ih prodaje Ivan Kudec (voćarstvo Kudec), a u Srbiji ima neka firma koja prodaje
malčere, platforme i torbe od firme Hermes. Znam lika iz te firme samo sam zaboravio kako se firma zove. Kod nas su te torbe od 10-ak kg nosivosti oko 300 kn.
hvala, a slike bi vise nego dobro doslemajkl27 je napisao(la):Pozovi firmu Agrol iz Temerina mislim da oni za Srbiju to prodaju ali samo da znas da su vise nego skupe. Ja ih imam preko 20 kom a sve su iz vlastite radionice a jako je jednostavno smotas krug(ne bas krug bukvalno) od 6mm gradjevinskog zeljaza i tako 2 ta kruga tj bolje receno elepse spojis sa komadima od 25cm tog zeljeza na 6 mjeta i stavis alikice sa strane da mozes staviti kais iBećarina pusta je napisao(la):nb-campari je napisao(la):pozdrav svima, a velika molba onome ko zna da se javi i kaze. kako da nadjem i kupim torbu za branje jabuka, takozvana-kengur torba-, ko to pravi, ko prodaje? hvala do neba
U Hrvatskoj ih prodaje Ivan Kudec (voćarstvo Kudec), a u Srbiji ima neka firma koja prodaje
malčere, platforme i torbe od firme Hermes. Znam lika iz te firme samo sam zaboravio kako se firma zove. Kod nas su te torbe od 10-ak kg nosivosti oko 300 kn.
na to sve navuces verecu od umjetnog gnojiva i eto kengura. Za jedan ti je potrebno 3-4m zeljeza. Znaci prema obimu vrece pravis i obim tog krug(elipse). Ako se sjetim uslikacu ti pa postaviti sliku da vidis