Jabuka

Tiofanat-metil se po pravilu ne mesa sa bakarnim preparatima, ali u praksi to funkcionise. Ima smisla koristiti kombinaciju pre kretanja vegetacije sa ciljem dezinfekcije rana od rezidbe i sprecavanja infekcija od Nechtria galligena! I opravdano je!
@Bojcetic, nisi znao za ovo? :)

Do GMO pa onda svaka sorta svoj otrov.... u Srbiji se samo otvaraju teretane i apoteke.... na kraju ovi iz teretane pređu u apoteke.... pa 'podbrdo'... pre ili kasnije.

@fruitboy
Nisam znao da i tome sluzi. :ppozdrav:

Malo mi ovo sprecavanje trulenje cvetova SMESNO. Koje truljenje kad kod nas kisa nije pala 20 dana a nece jos neko vreme po prognozama. Gledao sam i preporuke agrosave za Ciprodex digli su ga na litar po ha u umenim razgovorima. Pa najbolje da prskamo pola voda pola preparat :osmeh:

Najbolje je da svake godine smanjuju am, dizu cenu i kolicinu primene preparata i onda kad se nama ne isplati da proizvodimo oni kazu, pa morate raditi vise i sniziti proizvodnu cenu!!!
Pa kako rodjo

Послато са HUAWEI CUN-L01 уз помоћ Тапатока

Interesantna stvar je da je procvetala jabuka za koju sam mislio da je neka podloga:

o8iekw.jpg

Cvetala je i sumatovka koja bi trebalo da je na podlozi m106

25h2w0o.jpg

Evo da se javim , bio sam za vikend sa calom u selu. oN je prted desetak dana isprskao voce sa plavim uljem.
Inace to je vikendica pravom selu na mojoj dedovini i pradedovini, lepo priroda i milina jedna.

Kupio sam mu preparate za jabuke i sljive na osnovu programa koji je dobio iz poljoprivredne stanice.

Uzeo sam kubik plus, mankogal i fiesta (ditianon) , zatim score , i insekticide Dimetoat i konzul isto sto i Nurell d .

Sto ovo pisem. Napisao sam aktivne supstance i odredio koliko litara mi treba i otisao u apoteku.
Onda, sta god mi je trgovac ponudio , piato sam imas li drugog proizvodjaca i posto je .

Mogu vam reci da su cene drasticno razlicite za situ kolicinu. Krecu se izmedju 20 % i 30 % razlike zavisno od proizvodjaca.
E zato pisem da kazem da se isto sredstvo moze kupiti povoljnije ako se vodi racuna.

A posle toga otac, napise sta od sresdtava ima i onda mu oni kazu , a on ispise kako da kako da stiti voce, a tu pre svega milimo na jabuke i sljive,
prema njima sve pravimo.

Naravno to nije prava zastita vec recimo mnajcesce 5 prskanja jabuke i 2 ili 3 prskanja sljive.
I pokazalo nam se da tada bude super voce. Narvno ovoi je samo za nas i ne za prodaju i svesni smo da to nije mozda zastita po propisma od oko 15 prskanja jabuke.

Agrosavu si trebao takodje uzeti u obzir. Savanur ti je jeftiniji od Konzula. Najjeftiniji Score ti je Different Agrosava. Najjeftiniji Mankogal je Nota 75wg, ako ides na wp80 to je jos jeftinije samo je kvasljivi prah a to ne volim da koristim slabo se rastvara. Dimetogal, Perfection original BASF je neznatno skuplji tako da tu je maks 10% razlika cene. Inace navedeni preparati su bazicni i odlicni su svi redom.

Kod mene greni ispod svakog ocekivanja sa cvetanjem. Najgora sorta jabuke ubedljivo po svemu.

Imam jednu sadnicu greni jabuke na m9. Ubedljivo najkilavija od svih jabuka.... Ove godine joj je treca vegetacija ali nema pupoljaka. Napala je neka gusenica što se toliko zakamuflira da se jedva vidi na stablu.... mislim da neće dočekati jesen....

interesujeme imam po 50 komada grenija i isto jonagolda prosle godine prerodio nisam puno se nervirao oko njih pretvorio u rakiju vocke cetvrta godina od spremica iz subotice i ove godine pri orezivanju je bilo rodnih pupoljaka list se otvorio ali rodni pupoljci ne da li se i vama to desava i moje zapazanje da je mnogo bolje za manje kolicine jabuka saditi letnje mantet molis i od jesenjih kozarujer su njih svi zeljni moje mesto je isto dosta veliki proizvoc jabuka zbog peskovite leve strane dunava

GS sasvim u proseku sa cvetanjem,zlatni u bunaru ove godine (prošle prerodio a nisam proredio) jonagold sasvim solidno.Generalno dosta manje nego prošle godine ali nije kritično.
Pašće kiša, to se dešava kada prerodi liči na rodni kad ono ćorak,ako ne izbalansiraš kako treba svake druge godine se nadaj tome,kod mene je problem sa zlatnim.

Zdravo kolege Forumasi , koje je minimalno vrjeme nakon tretiran vocnak da pocne da pada kisa , i koje je minimalna a koja je maksimalna kolicina kisa

Nazad
Vrh