Evo da se javim , bio sam za vikend sa calom u selu. oN je prted desetak dana isprskao voce sa plavim uljem.
Inace to je vikendica pravom selu na mojoj dedovini i pradedovini, lepo priroda i milina jedna.
Kupio sam mu preparate za jabuke i sljive na osnovu programa koji je dobio iz poljoprivredne stanice.
Uzeo sam kubik plus, mankogal i fiesta (ditianon) , zatim score , i insekticide Dimetoat i konzul isto sto i Nurell d .
Sto ovo pisem. Napisao sam aktivne supstance i odredio koliko litara mi treba i otisao u apoteku.
Onda, sta god mi je trgovac ponudio , piato sam imas li drugog proizvodjaca i posto je .
Mogu vam reci da su cene drasticno razlicite za situ kolicinu. Krecu se izmedju 20 % i 30 % razlike zavisno od proizvodjaca.
E zato pisem da kazem da se isto sredstvo moze kupiti povoljnije ako se vodi racuna.
A posle toga otac, napise sta od sresdtava ima i onda mu oni kazu , a on ispise kako da kako da stiti voce, a tu pre svega milimo na jabuke i sljive,
prema njima sve pravimo.
Naravno to nije prava zastita vec recimo mnajcesce 5 prskanja jabuke i 2 ili 3 prskanja sljive.
I pokazalo nam se da tada bude super voce. Narvno ovoi je samo za nas i ne za prodaju i svesni smo da to nije mozda zastita po propisma od oko 15 prskanja jabuke.