Jabuka

PXL-20250323-145910435.jpg

Ove sigurno nisu odavno isplative sa tolikim razmakom . I ja stalno po jedno jutro Vadim i samo jedan red Sadim na drugu stranu gde nikada nisu bile jabuke . Do sada povađeno preko 5 jutara. U mladom zasadu trenutno jutro jabuka i pola jutra krušaka a i to je za mene mnogo . Prvo nema ko da bere ma koliko god platio satnicu a drugo na pijacama nema više te količine prodaje a preprodavcima NEDAM.

Da pitam ove sto se bave jabukom. Da li je neko cuo za sortu Dzerzi mek? Prosle godine sam je kupio u rasadniku i posadio, ove godine cvetala. Na netu nisam nasao nikakvu informaciju.

Ove sigurno nisu odavno isplative sa tolikim razmakom . I ja stalno po jedno jutro Vadim i samo jedan red Sadim na drugu stranu gde nikada nisu bile jabuke . Do sada povađeno preko 5 jutara. U mladom zasadu trenutno jutro jabuka i pola jutra krušaka a i to je za mene mnogo . Prvo nema ko da bere ma koliko god platio satnicu a drugo na pijacama nema više te količine prodaje a preprodavcima NEDAM.
Juki kad mene je sve (7 jutara) povadjeno jesen 2023. 2024 bez jabuka sezona prosla. Bilo sadnje od 3.8 x 1.5 pa do 3.2 x 0.8 i sve je jednako pocupano.
Taj posao je po meni obezvredjen totalno, i dok je tako necemo ga raditi.

U subotu isključena hladnjača nadao sam se do jeseni ali nisam mislio do sledeće već do ove . Jutros -2,8 tako da je i ostatak voća pored kajsija prije nedelju dana obran i za ovu godinu .

Neces imati ozbiljnu stetu na -2.8.
Imao sam to vise puta. Ozbiljna steta je na -5 pa na gore. I kad traje duze, ako je kratkotrajno isto zna da prezivi.

Pozdrav. Na par mladih jabuka koje imam na okucnici poceli su da se suse vrhovi mladara. Zna li neko o cemu se radi. Jabuke su u dva navrata tretirane fungicidima u prethidnom periodu pre ovih kisnih dana zajedno sa ostalim vocem.

Nazad
Vrh