Izdjubravanje stala i farmi

Zmaj 151

Član
Učlanjen(a)
16 Jan 2011
Poruka
1.020
Lokacija
Gospodjinci
Primetio sam da nema ove teme na forumu,kako izdjubravate stalu ili farmu pomocu kolica i vila ili skrepera
ja sam resio danas da svu balegu i oseku guram sa motokultivatorm i grtalicom u bazen slike cu uskoro postaviti :D
 

Vojkanvrelo

Član
Učlanjen(a)
6 Mar 2013
Poruka
1.988
Lokacija
Aleksinac
Ovo bi mogla da bude zanimljiva tema i bas cu ispratiti njene postavke.Bilo bi lepo da oni sto imaju savremene sisteme za pokretno izdjubravanje se oglase.
 
Učlanjen(a)
4 Maj 2011
Poruka
821
Lokacija
novi sad
To se moze videti na netu treba nesto jeftino a dobro da izguram stajnjak napolje iz stale..
 
G

Gost 7475

Guest
ovo kod brata skreper de laval


dijelovi prije ugradnjecilindar

ovaj na strani gdje su krave u laktaciji
a ovaj na strani gdje su telad, junice i zalučene krave
za ovih pet i pol godina koliko je u pogonu još nije bilo nikakvih problema s njime osim potrošnog materijala (guma pumpe na krajnjem prekidaču, crijevo) a ti dijelovi se redovito moraju mijenjati bez obzira ako možda i djeluju ispravno jer je prekidač izveden na tlak, tj. kada sreper dođe u krajnji položaj pritisne gumenu pumpicu koja je crijevom spojena na tlačnu sklopku za isključivanje pogona skrepera tako da je bolje to redovito mijenjati jer puknuće pumpe ili crijeva može izazvati dosta veću štetu nego što je cijena tih dijelova ( cca 10 eura za jedan komplet).
 

Zmaj 151

Član
Učlanjen(a)
16 Jan 2011
Poruka
1.020
Lokacija
Gospodjinci
mbranko
svidja mi se skreper samo sto je kod mene raspon od bokseva do jasala 6m neki kazu da je prevelik raspon za skreper pa zato mislim da sam resio problem slike uskoro :)
 

nikola_VUK

Član
Učlanjen(a)
31 Avg 2010
Poruka
1.597
Lokacija
Podgorica
Znam samo kad sam bio kod Muzljaja da on živ neće skreper upravo zbog toga nego izđubrava sa traktorom i daskom, ima samo na muži oko 90 komada.
 

zvončica3

Član
Učlanjen(a)
28 Nov 2012
Poruka
312
Lokacija
Koprivnica
Muzička podloga poljskog prikaza odgovara i izumu...ko u crtiću A je to! Postoji i jednostavniji način za štale na vez, od ovog poljskog. Mehanička lopata koju pokreće elektromotor. Lopata je preko čeličnog užeta (sajle) povezana preko jedne koloture (špulje) koja sa donje i gornje strane ima vodilice i pokretna je po osovini, da bi se sajla mogla namatati ili odmatati na slijedeću osovinu. Pogon sa motora na osovinu je preko remena.
Obavezna je zaštitna sklopka i još jedna sklopka koja ima tri položaja: odmatanje sajle, stop i namatanje sajle. Možda izgleda komplicirano, ali je u praksi vrlo jednostavno i lako izvedivo...i jeftino...jedini trošak održavanja je promjena sajle. Dakle, kad se sajla odmata lopata se uvlači do gnoja, sklopka se stopira, ponovo se aktivira za namatanje sajle, izgura se gnoj, stopira sklopka...i opet ponovo...
 

Zmaj 151

Član
Učlanjen(a)
16 Jan 2011
Poruka
1.020
Lokacija
Gospodjinci
skreper je mama :) a to sto ratko kaze za muzlaja u podpunosti je upravu vec placa radnike da kose baliraju muzu hrane sto bi davao silne pare za skreper kad ima njih jeste da je to najbolje i najcistije :)
 

tine

Član
Učlanjen(a)
14 Avg 2007
Poruka
714
Lokacija
zali log
Ne znam Muzljaja, a 90 krava plus omladina je posao za malu porodicu.
Uz delno korištenja mašinskih usluga za veće poslove (siliranje).

Ali kad neko voli da je gazda...
 

Zmaj 151

Član
Učlanjen(a)
16 Jan 2011
Poruka
1.020
Lokacija
Gospodjinci
obradjuju oni solidnu kolicinu zemlje :) pa zato imaju radnike


- - - - - - - - - -

i kod nas u selu ima farma sa 100 muznih grla ali se ne muzu sve mislim da se muze 60 a 40 je uvek zasuseno i jos ima podmlatka oni ciste sa telehenderom :)
 

cira92

Član
Učlanjen(a)
21 Feb 2012
Poruka
8.423
Lokacija
Rasanac
Nekad sam ja i moja porodica drzali 20 muznih krava,plus teoci i nekoliko junica i cistili smo lopatama i kolicima.... Sad trenutno imam 3 krave i 2 teleta stoka jedno musko,a jedno zensko sam sad kupio,planiram da ponovo krenem da povecavam broj krava ali mi jako tesko ide sad... Na leto planiram da kupim jos neko tele ili junicu... U planu mi je da povratim broj muznih krava koje smo imali posto objekte imamo i stoje prazni... Imamo zatvoren sistem stale,sa vezovima ali ja se ne bi tu zaustavio,ali otom potom.... Sve radimo sami jer radnu snagu je izuzetno tesko naci kod nas a naj veci problem mi stvara spremanje hrane jer nemogu to sam.... Bice slika mojih stala... :ppozdrav:
 
Vrh