A mislis da stocari ne dizu arendu po selu??Sto ne bi bilo moralno ?
Isto kao drzavnu dobiti po pocetnoj, pa po selu dizati arende i pricati kako je prosek bitan.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
A mislis da stocari ne dizu arendu po selu??Sto ne bi bilo moralno ?
Isto kao drzavnu dobiti po pocetnoj, pa po selu dizati arende i pricati kako je prosek bitan.
Moral je isti i jednima i drugima.A mislis da stocari ne dizu arendu po selu??
Slazem se da ima svakakvih ljudi i kod jednih i kod drugih, ali sam napsao da bi bilo moralno da stocar ako je dobio po pocetnoj ceni i jos mogao da bira parcele da ne izlazi na licitaciju i trazi preko leba pogacu. Za stocare znam da daju u podzakup dok ni za jednog ratara nisam cuo da to radi.
Ma da stočari su najveći problem pri izdavanju državne zemlje.Kada bi se ukinulo pravo prečeg svi bi sledeće godine dobili tačno onoliko koliko kome treba i po daleko nižoj ceni naravno.Ne daj bože da su problem koje kakvi tajkuni koji rade par hiljada ha, pa izlicituju zemlju na 90 000, a onda se vansudskim poravnanjem dođe do cifre koja zna da bude manja i od cene koju plaćaju stočari.Ili što se licituje za bog zna koga i odakle.Ili što nabijate cene jedni drugima pa ha livade ode sa 1150 dinara na 11500 i slične stvari.
Ako neko ne konta bio sam sarkastičan.
Reda treba napraviti naravno, ali treba krenuti iz svoje avlije.
Ne mogu da se otmem utisku, ali mi se čini da su ljudi bili najzadovoljniji pre dve godine kada je bio dopušten slobodni lov na zemlju, pa ko sta uhvati(uzore).
Kao sto osudjujem stocare koji daju u podzakup isto osudjujem i licitiranje za trece lice, ali mislim da kod stocara ima vise zloupotrebe bar sto se tice nase ko opstine.Au druže,jesi ti toliko naivan,ili se samo praviš,jesi ti čuo za licitiranje u korist trećeg lica,pa toga ima na svakom ćošku. Ćak je bio i prilog na TV Vojvodina kako ne mogu da se izbore sa tim problemom.
Kad nešto hoćemo da isteramo ,opravdamo znamo se praviti veoma neobavešteni