Ispravljači-punjači akumulatora,starteri

Ako ti je u praznom hodu oko 18 onda ce ti pod teretom biti oko 13.5 do max 4 volti i to je standardno za sve punjace iz trgovine , stavi ampermetar da vidis kad se smani amperaza da znas kad je pun

Ne bi mogao jer je on za struje do 10 ampera , imas u bilo kojoj trgovini elektronickih komponenti , jedna ti je mikro princ u beogradu.

Punjac ne bi trebao da prelazi jednu desetinu kapaciteta akumulatora , znaci ako ti je 110 Ah , onda ti treba punjac od max.11A konstantne struje , punjenje traje 10 sati.

Gde ima da se nabavi ampermetar za ta merenja?
Izvadi iz starih traktora ampermetar,ima ih na otpadima,neunistivi su cak i ako je struja punjenja veca nego sto je ampermetar bazdiran.Samo pazi kako ga vezujes u kolo punjenja,veze se REDNO sto znaci +izvod punjaca,+izvod ampermetra,-izvod ampermetra,crvena zica sa stipaljkom,+izvod akumulatora,-akm,plava zica sa stipaljkom,-izvod punjaca. pozdrav

Koliko bi mogao kostati vojni punjac 6-12-24v tezak moraju dva coveka da ga nose? Treba malo da se pregleda nisam ga ukljucivao duze vreme, nekoliko godina i stipaljke da se stave. Menjao bih ga sa elektricarem za nesto drugo pa da orientaciono znam sta mogu da trazim u zamenu.

ako je ispravan potpuno vredi mnogo vise nego li ce neko platiti za njega. mislim da znam koliki je jer sam u kamionu za vezu imao otprilike takav koji je punio 16 akumulatora po 180 ah. plus napajanje kompletno. realnu cenu za to ti niko nece dati jer vredi prilicno i odlicnog su kvaliteta. ako izvuces bar 200-250 eur za njega mozes reci samo da si se otarasio nepotrebnog .prava vrednost je mnogo veca ali tesko bi je ko platio u ovo vreme

Gde ima da se nadje Starter, tj kupi, malo jace snage, trazio sam po vasarima, sad bi da pogledam po prodavnicama, uputite me.

Imene to zanima ???

Ja sam imao neki rucni rad punjac starter i aparat za varenje u kompletu neznam ko je to radio, spolja su mu bili limovi kao od sporeta smederevca, dali neko zna ko je radio te aparate ili gde bi mogao kupiti neki dobar starter i ispravljac?

Bude ih u Rumi na vašaru.Donosi čovek iz Bečeja ili B.Gradišta nisam 100% siguran odakle je tačno(rekao je ali sam zaboravio).Vozi Passata B5 karavana a uređaji stoje u auto prikolici.Uglavnom bude u onom novom delu kod nadvožnjaka prema Irigu.

Ima covek iz temerina. Ide po vasarima. A nije ni skup. Punac/starter do 200 A na 12 volti je 230 evra.
A ista kombinacija i sa 24 volta je 330 evra.
Imam negde vizit kartu. Potrazicu veceras.

Da li neko ima iskustvo sa tzv.inteligentnim punjacima akumulatora-npr.punjač MXS 5.0 12V CTEK ili Keepower?

kako su akumulatori radili , čak su trajali još duže dok nije bilo inteligentnih punjača ?-samo se to pitaj

dali neko ima iskustva sa ovakvim starterima, punjačima[FONT=&quot]D oglasa: #39205190[/FONT]

Nazad
Vrh