Iskustva sa EUROFERTIL-vestackim djubrivima

To su cene koje ima i GE samo izbor je tri vrste kod mene 34;37; i 38.
 
mozda druga parcela,ne mora da znaci da je djubrenje ali koliko je skuplji ne OPRAVDAVA .jA sam ga narucio pa kad sam cuo da svi koji su ga bacali imaju losu degestiju na repi ,pa na kukuruzu losije itd + ne samo u mom selu nego i od drugih lepo otkazem ja to i idem na standardno

A šta je tebi standardno?Za mene bi eurofertil bio standard da je 500e/t.Ja nemam, zamerku ni na logistiku.Doneo na kućnu adesu veštak mnogo dobar kamion,svaka paleta uvezana španerom,pitam di si ovo tovario druže,kaže:pa u Austriji.Ali cena je takva da i za repu pravim kalkulacije.Mislim da je za pšenicu preskup!
 
Jel radio ko za Physiomay 975, kakva su iskustva? U kojoj količini po ha otprilike? Jeste ga bacali u proljeće pred sjetvu ili pod brazdu? Jel se smije bacati u proljeće ili mora pod brazdu?
 
Jedan moj prijatelj je naručio od Timaca Sulfammo 25 MPPA, za prihranu pšenice, cena prava sitnica 5600 dinara 100 kg.
 
Ja sam se ove godine opredelio za svu prihranu sa eurofertilom,radio sam i dosad sa njima a rezultati nikad nisu bili losi,samo dobri ili bolji :bravo:
 
stigla 35-ica za kukuruz ... planirano 150 kg/ha depozitorima u trake zajedno sa setvom
bg3db7.jpg
 
Blago vama kad nemorate i K da kupujete. Prosto nemogu da povjerujem da se godinama ne dodaje Kalijum i da ne trpi prinos iako analiza kaže da ga ima dovoljno , valjda je dostupan u tom obliku. Slavko kad već radiš tako kvalitetno , što ne probaš bar 2 prohoda sa sličnim startnim djubrivom ali i sa Kalijumom pa da vidiš dal ima razlike u kvaliteti stabljike , stabilnosti , podnošenju sklopa , podgorijevanju samim tim u prinosu ? Nemora da znači da sam u pravu , al možda bi se iznenadio.
 
Baća, 6500. Kod nas je na vecem delu terena deficit za fosforom, koji je potreban u pocetnim fazama porasta, ukorenjavanju pa bi sa ovom formulacijom u trake trebao upravo da dobijem to sto fali. Gledacu da ostavim na nekoj njivi masinu, dve bez koriscenja ovog djubriva pa cemo videti ima li razlike
 
U jednoj fazi , 4-7 lista postoji šansa da bude duplo viši i napredniji , slikaj pa ćemo vidjeti . Isto tako ovaj sa djubrivom u sijačici će imati dosta nižu vlagu u žetvi , provjeri i to.
 
To je samo ljustura posto je nosac za ta djubriva dobijen od nekih skoljki. Inace ta djubriva koriste samo povrtari jer je tamo najisplativije. Imam primer kolege koji ga koristi vec neku godinu i neodustaje od njega.
 
Sticajem okolnosti nabavio sam prošle godine 35-cu nikakvu razliku nisam primetio na parcelama koje su rađene sa njim.
 
Nude mi neki Eurofertilovo djubrivo slicno MAPu za 58rsd/kg. Na foru sa kalcijumom pa ne kiseli zemljiste. Nisam toliko upoznat sa tim djubrivima, koliko je to pouzdano i da li je cena realna ?? Posto znam da sam ovde citao da su dosta skupa ta Eurofertilova djubriva.
 
Nazad
Vrh