Ishrana starim hlebom

milantina

Član
Učlanjen(a)
16 Jul 2011
Poruka
306
Lokacija
Nis
Eh kad bi smo sve gledali kroz dinar mnogo sta se ne bi isplatilo, ovako im uzmem s vremena na vreme po stotinak komada cisto da malo promene ishranu (dodatak). Pre godinu dana mu je cena bila 9-10 dinara ali u zadnje vreme skocila, sigurno imaju pojacanu potraznju. Ove godine planiram da ih hranim koncentratima koje cu sam raditi pa cu probati, jedno vreme cu davati samo koncentrat a onda cu nekih 15 dana dodati i hleb u njega, javicu vam da li je i kako uticalo na kolicinu i kvalitet mleka.

---------- Poruka napisana 15-02-12 u 00:45 ---------- Prethodna poruka je 12-02-12 at 10:27 ----------

Upravo citam postove o izradi sira i naleteh da je kolega brundalo napisao : A viruj da je koji put mirisa i po kapuli(crveni luk) - razlog ovce uz more nalaze jednu vrstu divljeg luka. A vidis znas li kako to eliminirat? Dosta je skupljat stari kruh i susit ga i onda ga kad se ovce vode na takvu pasu davat ovcama prije pase. Ista stvar je i kad cvita smrdela. E to su male tajne.

Znaci stari hleb u ishrani moze da izvuce mirise iz mleka, ko na primer moj cale kad ih natera u belu radu
:haha:
 

Krajisnik

Član
Učlanjen(a)
12 Avg 2010
Poruka
706
Lokacija
Krusevac,Selo Bosnjane
Ja mojima cak i ne susim,doduse ostavim ga vani u dzakovima pa kako jedu tako stigne i da se osusi.Ne odbijaju,kao mećava.Niko nije rekao da umesto koncentrata dajemo hleb.Ja licno ovce hranim i nije me preterano briga za mleko pogotovo kad nema jaganjaca.I uostalom hleb nije zamena za kompletne obroke.
 

BADE

Član
Učlanjen(a)
8 Nov 2015
Poruka
30
Lokacija
Gorazde
Panja je prva liga , samo nemoj te pretjerivati.Za mlijecnost je najbolji preradjeni pivski jecam, provjereno sve 100%.Muzes ovcu ko manju kravu, probaj te i spomenut cete me.
 
Vrh