Koristite zastareli preglednik. Možda neće pravilno prikazivati ove ili druge veb stranice. Trebali biste nadograditi ili koristiti alternativni pregledač.
Eh kad bi smo sve gledali kroz dinar mnogo sta se ne bi isplatilo, ovako im uzmem s vremena na vreme po stotinak komada cisto da malo promene ishranu (dodatak). Pre godinu dana mu je cena bila 9-10 dinara ali u zadnje vreme skocila, sigurno imaju pojacanu potraznju. Ove godine planiram da ih hranim koncentratima koje cu sam raditi pa cu probati, jedno vreme cu davati samo koncentrat a onda cu nekih 15 dana dodati i hleb u njega, javicu vam da li je i kako uticalo na kolicinu i kvalitet mleka.
---------- Poruka napisana 15-02-12 u 00:45 ---------- Prethodna poruka je 12-02-12 at 10:27 ----------
Upravo citam postove o izradi sira i naleteh da je kolega brundalo napisao : A viruj da je koji put mirisa i po kapuli(crveni luk) - razlog ovce uz more nalaze jednu vrstu divljeg luka. A vidis znas li kako to eliminirat? Dosta je skupljat stari kruh i susit ga i onda ga kad se ovce vode na takvu pasu davat ovcama prije pase. Ista stvar je i kad cvita smrdela. E to su male tajne.
Znaci stari hleb u ishrani moze da izvuce mirise iz mleka, ko na primer moj cale kad ih natera u belu radu
Ja mojima cak i ne susim,doduse ostavim ga vani u dzakovima pa kako jedu tako stigne i da se osusi.Ne odbijaju,kao mećava.Niko nije rekao da umesto koncentrata dajemo hleb.Ja licno ovce hranim i nije me preterano briga za mleko pogotovo kad nema jaganjaca.I uostalom hleb nije zamena za kompletne obroke.
Panja je prva liga , samo nemoj te pretjerivati.Za mlijecnost je najbolji preradjeni pivski jecam, provjereno sve 100%.Muzes ovcu ko manju kravu, probaj te i spomenut cete me.