Ishrana muznih krava

Napisao sam gore da bi idealno bilo zameniti 10 % kukuruza sa jecmom, ovaj kvasac ima zive celije kvasca ali se prevashodno tretira kao proteinsko hranivo ima minimum 45% proteina, tako da ako uzmes to u obzir dodjes do toga da je proteinski ok?

radio sam sa stočnim kvascem i nemam baš neka dobra iskustva sa njim dok sa ovim novije generacije sam oduševljen nakon 7 dana korištenja se vidi ogromna razlika nema zrnevlja u balegi krave jedu kao mećave šta god im baciš, pretvara neprobavljive proteine u probavljive krave poslije telenja nastavljau da jedu kao da se ništa nije desilo urea u mlijeku drastično pada, masnoća i proteini u mlijeku drastično rastu i ph u buragu se jako popravi bilo da je riječ o kiselom ili alkalnom itd da ne nabrajam dalje mislim da je i ovo dovoljno

Posle koliko vremena se sme kositi gde je prskano totalom? Pitam zato sto sam pokosio jedan deo koji je prkan totalom jesenas,ali zbog suse nije uspelo pa sam pokosio posle 7 dana.Travu sam sakupio kad se osusila da bi odneo negde i zapalio ,ali mi ostala.Pitao me komsija da mu dam on ima kravu.Plasim se da neko ne uzme sam tj. da ukrade ako je otrovno,ili da je dam da nose

total ti je prilično opasan za stoku i ne bi ti preporučio da ga dajete kravama.a reci mi nisam najbolje razumjeo šta nije uspjelo zbog suše?

Za total (glifosat) proizvodjaci kazu da moze da se koristi za ishranu stoke nakon 7 dana od tretiranja.Medjutim,ja se nikad ne bih zezao sa tim i davao stoci,pogotovu ne mlecnim grlima.

ako misliš na kristal hefe koristio i imam dobre utiske mada ne kao kod biominovog ali bez obzira na to sano jest 5 eura kg ali ga ide 50 grama po kravi dok levabon ide 10 grama po kravi

biomin ti je od nedavno krenuo agresivnije na osvajanje tržišta i smanjili su cijene maximalno moguće i sad gadno j... ove iz sana. npr premix u klasi profisana je 20% jeftiniji kod biomina

Proizvodi su, kako si video u linku, iz Nemačke. Mi smo ekskluzivni zastupnici. Cene su sledeće.
Leiber BM 108 din/kg
Leiber BT 108 din/kg
Leiber BTR 117,6 din/kg
Leiber W60 126 din/kg
Leiber Excel 432 din/kg
Leiber MB40 Biolex 444 din/kg

Ovo su cene u Srbiji.

Nazad
Vrh