IMT traktorista
Član
To me upravo interesuje, znaci smanji 2 kg mleka. A koliko daje dnevno po grlu? I koliko smese mesa sa 1 kg premiksa?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Pozdrav, Interesuje me da li bi neko mogao da mi kaze koji bi sastav koncentrata bio najbolji za krave u cilju sto vece mlecnosti. Inace imam po meni nekvalitetna grla koja daju 10 do 15 l mleka za 24 h. Hrana : kukuruz-prekrup, seno, silaza kukuruza. 2 puta dnevno prekrup.
Kupio sam skoro stocni kvasac,stocno brasno, sunc. sacmu i premix.
Ako mozes molim te da mi kazes sastav . Znaci imam: kukuruz, sunc. sacma, stocni kvasac, stocno brasno, tritikale, i premiks.
Imam i osav, jecam i psenicu ako to utice na povecanje mlecnosti
Bio bih zahvalan a nadam se da ovo jos mnoge interesuje.![]()
Ja cu na prolece posejati suncokret,tako da polako zatvaram krug,realno bi kupovao samo premiks ,koncentrat bi se sastojao od kukuruz stocno brasno i suncokret,zito cu opet predati neki deo za stocno brasno,,tako da ni kile koncentrata necu kupiti vise,da bi isao na najjeftiniju ishranu muzara,uz koncentrat ce dobiti senazu silazu i detelinu,ni rezanac vise necu kupovati,cena mleka nece ici vise od 40 dinara,tako da treba ici na sto jeftiniju hranu,mislim sam praviti![]()
Koliko ti to imas komada?