Industrijska paprika

100 rupa od 1mm razmak od 3 do 4 cm skidači skroz gore.
 
kiraj
dobar imas sklop biljaka kod mene tokom onih hladnoca paprika se jako proredila
 
Imam i ja jednu parcelu koja je dosta proredjena što od leda u vreme nicanja a više od žičara.Izgleda da ću morati da menjam predusev za industrijsku papriku.Gde je predusev kukuruz ,nema problema sa žičarima a gde je pšenica predusev tu žičari unište dobar deo biljaka iako seme trtiram sa furadanom.
 
kiraj
Tvoja paprika još je o.k. naspram moje i kod mene žičar pravi probleme.Razočaran sam u papriku ove godine nikad gori sklop biljaka nisam imao.
 
kiraj
gamit ali od njega ne ugine nego nju samo zaustavi i pobeli to sam ja cuo
koliko mali mislim do koje visine?
 
Kad su korovi u fazi nicanja i do dva lista.Probaj oko gamita da se raspitaš kod člana macosd pošto on ima iskustvo sa gamitom.Ja ga nisam nikada koristio nego sam video kod ljudi koji ga koriste.
 
Hvala Kiraj ni ja ga nikad nisam koristio a nadam se da ni necu ali nije na odmet da se informisem
 
@kiraj
Kod nas u selu ima covek koji seje papriku na nekoliko desetina jutara, UVEK mu je predusev kukuruz.
Kod mene u ataru je stanje paprike katastrofa. Ima mozda svega nekoliko dobrih parcela. Problemi su, jako slab sklop, neujednacenost biljke i generalno su paprike jako male za polovinu juna. Ove godine neto prihod od paprike ce biti mozda malo bolji nego na soji, a za*ebancija oko nje je strahovita.
 
Industrijska paprika je jako nezahvalna za prognozu, pogotovo u ovom stadijumu.Uvek treba dočekati kraj pa dati sud.
 
OK. Slazem se. Na moju konstataciju je uticalo nezadovoljstvo onim sto sam video u ataru.
:ppozdrav:
 
U mom selu se praktikuje ranije spremiti njivu pa pre nicanja oprskati totalom i zatim kasnije samo motika,to mislim za široko lisne korove dok za uskolisne tu barem nema problema sa prskanjem.
 
Slicno rade i kod mene. Priprema njive u drugoj polovini marta. Setva pocetkom aprila. Pre nicanja paprike totalom. Od tog trenutka i pojave sirkolisnih korova samo motika i spartac. Prosle godine dobro se pokazalo u paprici folijarna prehrana murtonikom.
 
topalovic je napisao(la):
papriku mozete prskati stompom posle setve a pre nicanja

e ovo ja nebih preporucio dok ne proverim na ogledu a moze pre rasadjivanja, provereno je da se moze sa Gamitom 0,5 l/ha slobodno da se tuce
 
Nazad
Vrh