Industrijska paprika

sto se tice kineza ima jedan jako dobar sajt koji sada neznam ni gde ni kada sam citao a tice se belog luka koji je jedno vreme bio aktuelan i kod nas :zli:, elem u pitanju je neki blog lika koji je bio glavni uvoznik extra belog u USA pa ode covek da vidi i kako se to proizvodi po HACCP standardu i ostalim GLOBALGAP standardima. Kad je stigao tamo ono luk se kupuje sa svih strana a najvece parcele su ooko 0,5 ha i dovozi se kako ko stigne, a zatim se u jednoj hali cisti i pakuje gde su zene sa zavijenim rukama i sa malom slinavom decom (HACCP na delu).... Sta reci....Imaju oni i dobre stvari ali to kosta sigurno :bravo: :bravo:
 
Mislim da je link na temi o belom luku, a inače čovek je prestao da uvozi kad je video šta sve tu može da mu zapadne.
 
Jesmo priznajem ali to ti je sudbina svih industijskih biljaka uvek se nadje neko ko može više da proizvede pa poklopi ostale. Paprika je relativno skupa roba koja se lako čuva i transportuje pa je dušu dala za manipulisanje tržišnim cenama.
 
Juče posijao 2.5 jutra industrijske paprike.Jel ima još koga na forumu da je posijo papriku osim člana Kiraja?
 
Juče sam gledao papriku koja je posejana 29.03. ima klicu 1-2 mm, normalno ne svaka .
 
Paprika posejana 29.03.danas počela da niče.Sutra sledi prskanje totalom,kako bi skinuli iznikle korove.Nicanje će kao i svake godine biti neujednačeno.Nicaće sigurno još dve nedelje,pošto ima semena koje još nije ni klicu pustilo.

Free Image Hosting by ImageBam.com
 
I ja sam danas papriku prskao totalom.Seme je lepo pustilo klicu nadam se lepom sklopu.
A danas sam razbijao pokoricu u paprici.
2vd4m0z.jpg
 
rekreativac je napisao(la):
:D super masina kako si napravio ove valjke? jel to lim omotan oko drveta?
Ma kakav lim samo sam lepo ostrugo trupac da bude pravilan da ima balans onda nabio eksere uradio ram i šetnja po paprici kad je pokorica.Zavisi od pokorice nekada treba i teg staviti kao u ovom slučaju.
 
Ovo rešenje je dobro ako se pokorica uhvati pre nego što paprika počne da niče.Kad se pokorica stvori u momentu nicanja onda ništa ne pomaže.Sad sam se vratio iz atara gde imam paprike,redovi se vide (ne svi i ne celom dužinom).
 
Nije baš sva izašla ali nadam se da če se još koja pojaviti dok se nestvori beton od pokorice.Kako vreme dozvoli probaćemo da je ošpartamo i da razdrmamo pokoricu
2im9ow0.jpg
1zlzng0.jpg
 
Evo i moje paprike koja je još u suvom pošto kod nas je bilo samo 5 litara kiše malo vetar produvao i osušio zemlju.
10rpoop.jpg
 
Nazad
Vrh