Koristite zastareli preglednik. Možda neće pravilno prikazivati ove ili druge veb stranice. Trebali biste nadograditi ili koristiti alternativni pregledač.
Imam i ja jednu parcelu koja je dosta proredjena što od leda u vreme nicanja a više od žičara.Izgleda da ću morati da menjam predusev za industrijsku papriku.Gde je predusev kukuruz ,nema problema sa žičarima a gde je pšenica predusev tu žičari unište dobar deo biljaka iako seme trtiram sa furadanom.
Kad su korovi u fazi nicanja i do dva lista.Probaj oko gamita da se raspitaš kod člana macosd pošto on ima iskustvo sa gamitom.Ja ga nisam nikada koristio nego sam video kod ljudi koji ga koriste.
@kiraj
Kod nas u selu ima covek koji seje papriku na nekoliko desetina jutara, UVEK mu je predusev kukuruz.
Kod mene u ataru je stanje paprike katastrofa. Ima mozda svega nekoliko dobrih parcela. Problemi su, jako slab sklop, neujednacenost biljke i generalno su paprike jako male za polovinu juna. Ove godine neto prihod od paprike ce biti mozda malo bolji nego na soji, a za*ebancija oko nje je strahovita.
U mom selu se praktikuje ranije spremiti njivu pa pre nicanja oprskati totalom i zatim kasnije samo motika,to mislim za široko lisne korove dok za uskolisne tu barem nema problema sa prskanjem.
Slicno rade i kod mene. Priprema njive u drugoj polovini marta. Setva pocetkom aprila. Pre nicanja paprike totalom. Od tog trenutka i pojave sirkolisnih korova samo motika i spartac. Prosle godine dobro se pokazalo u paprici folijarna prehrana murtonikom.