IMT

Sta se podesava na ova dva safa pumpa je liniska motor simson 325
8d0f0301181eab77d366f2b329f0666a.jpg
66b9add20ce30fcfd4628334fd34b5a3.jpg

Sent from my SM-S901B using Tapatalk

Tu mi je serviser smanjio ler na 650 obrtaja jer mi je tako odgovaralo zbog sejalice krompira ,ja mislim da mi je traktor izgubio i snagu na vecem gasu čini mi se da sad mnogo pre crkava i nema dima ni malo
E sad dal je to povezano ??

Sent from my SM-S901B using Tapatalk

Nema nikakve veze, jedino stelovanje punjenja je ispod tog malog poklopca na 4 srafa skroz donji sraf. Trebalo i da bude plombirano iz fabrike a i ne vidim potrebu da se dira.
Pre bih ja tu proverio stanje dovoda goriva da ga nesto ne gusi, ac pumpa filteri itd.

Kolege trebao bi za koji dan da izvlacim stajnajak pozajmio sam tehnostoroj up prikolicu od 10t, trebao bi da je vucem sa 577 ali me brine ta donja poteznica , da ne pukne,da li je neko radii sa ovom kombinacijom, razmisaljao sam i o kupovini kuke od mtz pa da prepravim ali vreme nije na mojoj strani, a na gornju ne mogu kaciti zbog kardana..

Sent from my SM-A525F using Tapatalk

Meni se to desilo.Kod mene je problem što su točkovi na prikolici povučeni skroz nazad i onda sav teret leži na rudi, kada se prikolica dobro natovari i krene da gipka putem vuča je potpisala kapitulaciju jer je kilava.
Ako su točkovi povučeni više ka sredini sanduka nema brige jer teret ostaje na prikolici a ruda skoro i ne treba.

@Field Koliko tona otprilike treba da nosi traktor? Odnosno kakvu osovinu ima prikolica i gde joj pozicija? Ako ima jednu osovina i još povučenu više ka nazad, to je malo previše za 577. Mada mislim da je to svakako previše za taj traktor...... Eventualno da ne puniš previše napred nego više na sredinu i kraj prikolice. Vučem cisternu za osoku od 6200-6300 lit + njena težina oko 2000-2400kg i to je plafon za taj traktor. Naravno uz pojačanu donju poteznicu. Onako kako je fabrika napravila, ne može da izdrži.
P.S. zadnja felna mi pukla, što ne znam da se nekome desilo.
Preteko me @Matić

Meni je jedna donja poteznica pukla na 577 kada sam prešao preko testere od oranja, secnulo i puf. Druga je pukla od cisterne od 4000l sa točkovima od zmajevke, isto na rupu secnula.
Lično ne bih imao hrabrosti da zakačim takvu prikolicu na fabričku poteznicu.

Prikolica je dosta velika prijatelj kaze da kad je nakula i 12t nosi, on je vuce sa mtz , nasao sam sliku iste prikolice na netu, nazalost trenutno nemam drugo resenje za traktor, planirao sam nesto ovako kupiti ali ocigledno cu morati gledati za 577 nesto oko 5 tona ...
22b45c8e503d4ae8785a5c3f44b8283f.jpg

Sent from my SM-A525F using Tapatalk

@Field ako planiraš kupiti veći traktor, onda nemoj uzeti malu đubretaru. Uzmi veću naspram novog traktora a dok ne kupiš veći traktor, tovari u prikolicu koliko 577 može da nosi i vuče. Kajaćeš se ako uzmeš malu veruj mi.
Sliku pojačane poteznice kačim malo kasnije, eventualno sutra. Mada u principu nije nikakva mudrolija od pojačanja..... Napravio sam opasač od pločevine koji odozdo drži donju poteznicu a kači se u bočne rupe od gornje poteznice.

Prije 25-30 godina jedan veći gazda kod nas je sa IMT-577 stara linija bez kabine i DV par godina u žetvi vukao Zmaj ili Tehnostroj (ne sjećam se više koja ja bila) "guzaru" (tako ih kod nas zovu). Ne znam kakva je poteznica bila, ali znam da je traktor bio uredan i utegnit i da je to išlo solidno. Kočnice na prikolici su radile samo tako jer se sjećam da je baća koji je to tero volio "stat u mjestu" kad je dolazio na silos. Vuko je na relaciji od cca 20-ak km. Da se mene pita ja to ne bi vuko.

Nazad
Vrh