IMT

Pozdrav svima imam problem na 558 i takodje na rakovici 65 ona preka šipka sa sponama, šipka mi je pokrivljena i stalno mi zariba leva spona. Dali je to nekako moguće ispraviti ili mora da se menja. Zvao sam da pitam u prodavnici koliko je nova kažu 100e sa sve sponama na krajevima što je preskupo.

Zdravo svima pre par godina kupio sam orginal teleoptikov sat za temperaturu i stavio na traktor. Izgleda da sam kupio neku kasniju verziju koja ima pleksiglas umesto staklo i taj pleksiglas je matirao toliko da se jedva išta vidi na satu. Dali je možda nekako moguće da taj pleksiglas zamenim staklom sa starog sata? Ili da razbijem pleksiglas na nema ništa jer ne vidim ništa ispod. Toliko o čuvenim orginalnim teleoptik satovima.

Zdravo svima pre par godina kupio sam orginal teleoptikov sat za temperaturu i stavio na traktor. Izgleda da sam kupio neku kasniju verziju koja ima pleksiglas umesto staklo i taj pleksiglas je matirao toliko da se jedva išta vidi na satu. Dali je možda nekako moguće da taj pleksiglas zamenim staklom sa starog sata? Ili da razbijem pleksiglas na nema ništa jer ne vidim ništa ispod. Toliko o čuvenim orginalnim teleoptik satovima.
Isti problem i ja imam sa dva Teleoptikova jedan za temperaturu koji se po danu i vidi nešto a drugi od pritiska ulja koji se bukvalno već nevidi ništa . A po mraku kad se upale svetla samo se žuti . Pitao sam staklorezca i rekao je da izmeri prečnik i on će od stakla napraviti drugi , što je mnogo jeftinije nego kupiti novi . Oba sata pokazuju dobro pa mi je ova varijanta bolja . Već godinu dana pokušavam naći stare neispravne da zamenem samo stakla ali bezuspešno .

@Milovan1964, @juki može da se zameni staklo. Sa zadnje strane, sa dobrim šrafcigerom pomalo u krug se podiže pertlovani deo dok se ne oslobodi taj prsten koji drži staklo tj pleksiglas. Od starog sata se ubaci staklo (ako štima dimenzija) i sa kleštima se prsten ponovo pertluje i to je to.

Verovatno ce posle toga da ulazi vlaga I da kondenzuje iznutra

Послато са RMX3263 помоћу Тапатока

M33 zakovao, danas ga rasturio i na sva 3 leteca lezaja zaribao, klipnjace kao da su usijane bile sve 3 promenile boju...

Poslato sa NAM-LX9 pomoću Tapatoka

Klipnjače obavezno odnesi na proveru a verovatno će ići na obradu. Od tolikog grejanja su se skupile. Doduše M motor ima jače klipnjače nego S a tako nešto kad se desi S-u klipnjače popuše samo tako.
Šta se desilo, nemaš sat-lampicu ili ne rade? Pumpa se raspala (ako je turska ništa čudno)?

Pa ima sat ali je otprilike zabagovao a cale nije primećivao da je izgubio pritisak, a pumpu sam skinuo kad okrecem cuje se mulja sutra cu da je probam u nafti da li ce da baca..

Zato je lampica bolja varijanta....
Nego sad se setih, a jel međuzupčanik na svom mestu? Da mu nije spao osigurač (ili je špentla ili uskočni osigurač) pa je spao sa osovine i pumpa ostala bez pogona? I to se zna desiti.

Na svom mestu je, morao sam uskocni osigurac skinuti da skinem medju zupcanik kako bih odvrnuo pumpu... Sta li se desilo nzm uglavnom radilica za baciti....

Da, među zupčanik smeta za 1 sigurno a možda i za sva 3 šarafa. Između zupčanika i osigurača treba da ima tanka podloška.
Toliko je spalio da ne može izvući ni treću specijalu? Auuu, hebo joj kevu..... Ugradi kontrolnu lampu i sVirenu. Radilicu možeš uzeti indijsku, dobro su se pokazale. Samo gledaj da ti sa radilicom daju i šarafe zamajca. Bar je moje iskustvo takvo da šarafi nisu skroz 1/1 kao stari. Doduše kad proteraš ureznicom (mislim da je M 12x1.5 eventualno x 1.25) onda štimaju i stari šarafi, a ureznica ne izvadi puno. To mi čudno ... Imam utisak kao da su pri urezivanju navoja zaboravili proterati poslednju ureznicu (trojku tj nulu).

A pa vec je bila na 3 specijali
Ta podloska nije bila samo osigurac...
Probacu da nadjem original da je na 1 spec obradjena ako nista indijska mi ne gine, bar ce sve biti na standardu
Kad smo radili motor 2016 tu je stavljena nova pumpa uljna tesanj....

Dali mogu na rakovici tamo gde je boca za komprimovani vazduh pa odmah ono izlazno crevo sto ide u manometar pritiska. dali mogu da skinem to crevo sto ide u sat i da nakacim pistolj za farbanje? Ris ventil risuje na 5,5 bari sto je za farbanje odlicno nebih kacio direkt na ris ventil jer ide direktno na kompresor nema ujednacen pritisak.

Nazad
Vrh