IMT

Meni je počeo u oranju curkati na semeringu pa sam dolivao i sad sam ga skinuo zamenjen semering i matica je bila otisla pa je bilo i lufta,semering zamenjen a strugar mi napravio novu maticu,plute sam nove stavio i vratio nazad reduktor. Sad lako sipam ulje jer nema tocka pa mogu prići,a sipam sa velikom spricom i do sad sam oko 0.5l nasuo,sutra jos oko 0.35l i to je to. Inače sae 90 sam sipao.

Svakako je bolje zamjeniti semeringe, to me čeka na 5106, trebam na prednjoj vuči zamjeniti sve semeringe, ima tu posla....

Dobro je i 140 mnogo bolje nego mast... Kod nas je 90 procuri samo lezaj kad se ne doteze matica i mnogo dobije lufta, a da bi se doteglo moza se rastaviti, tako da obicno se ceka da curi pa se doteze i menja semering...

Ta 140 se mnogo širi na temperaturi, i mali su luftovi u satelitima da bi ušla,
Mast nipošto jer zalepi samo u trubi a reduktor bude suv!!!!!!
Ne preporučujem 140 za planetarce!
A mast pogotovo!!!!
Samo kvalitetna 90ka
U sistem hladjenja ide oko 11l

Prodao sam 'levator, šaljem spiralom

Na desnoj strani je nesto biksonvano i ima 2 semeringa, takav je jos kad je kupljen tu curka kad kad dolijem 90 inace ima i litijumske masti na toj strani.Kada je otvarano nikad nije bilo suvo to je najbitnije.

Ta 140 se mnogo širi na temperaturi, i mali su luftovi u satelitima da bi ušla,
Mast nipošto jer zalepi samo u trubi a reduktor bude suv!!!!!!
Ne preporučujem 140 za planetarce!
A mast pogotovo!!!!
Samo kvalitetna 90ka
U sistem hladjenja ide oko 11l

Na 4755 u reduktore u tockovima ide 140 fabricki bas zbog velikih opterecenja...ulje na temperaturi postaje redje, i pritisak je razbija zato u velika opterecenja ide veca gustina... ali i ja mislim da je fabricka preporuka sae 90.

Na 4755 u reduktore u tockovima ide 140 fabricki bas zbog velikih opterecenja...ulje na temperaturi postaje redje, i pritisak je razbija zato u velika opterecenja ide veca gustina... ali i ja mislim da je fabricka preporuka sae 90.
Malo lufta ima Dorijan, nema kud ući gusto ulje!!!
Mast NIPOŠTO!!!!
Pričam isključivo iz iskustva, nebih da varam narod!!!!
Isto tako u MTZ menjač, most, preporučujem sae 140!!!!
Probao sam odlično se pokazalo!!!!

Da li u blok i radilica od 539 mogu da se napasuju na 549? Na 549 se pokidala klipnjaca i razlupala blok, a 539 je rastavljen u delove. Da li je moguce prepakovati to u jedan traktor?

Ali ako ide u kompletu radilica i blok, to ne bi trebalo da predstavlja problem...

DM 33 ima 3 šrafa više,što stežu glavu,od M 33 motora.Oni se nalaze na strani gde je bregasta.Ostali raspored rupa je isti.Ta tri mesta se mogu urezati u blok motora,a i ne moraju.

Po kataloskim merama duzina klipnjace nije ista, klipnjaca od DM je duza. Da li je razlika u visini klipa ili u visini bloka?

Kakve caure idu u plocu hdraulike na podizno vratilo sto drzi ramena? Na 558 su celicne al vidno pojedene. Razmisljam se od bronze da napravim

Nazad
Vrh