IMT

Ma susjed je kupio nov je platio 18500 kn za 539 maknuo 33 van .
Motor reže zamjerke nema samo što slini ulje ali to normalno na imt .
Može se u tvornici kupit nov vjerojatno rade dalje , a kod nas motori traženi jer svi skinu 33 i naprave 39 .
Što se tiče kvaliteta motora je dobra radio sam s njim nema sve 5 .

Nov motor je nov motor,a generalne sto mi radimo je samo nesto sto ni 70% nije priblizno novom,sta mi radimo...
-Hilznuje se i mere ko mere kome se kako zalomi a to zavisi od radionice i doticnog majstora kako je tog dana raspolozen,znaci odstupanja kome kako se zalomi.
-Radilica takodje isto i najbitnije ne balansira se nigde a nova da.
-Bregasta se ne menja ulezistenja za nju takodje,klavijaturu takodje skoro niko ne menja.
-Blok se deformise za te 30.god,samo je pitanje koji koliko.
-Pumpa se nijedna nova ne stavlja dok doticna ne crkne.
Znaci to sto neko odradi samo osnovno ne znaci da moze da se meri sa novim motorom pa ma koji ga majstor radio,jer postoji i jedna stavka koja se kaze >Zamor materijala<
i svaki sraf ne drzi isto dobro prvi put i nakon 4-5 stezanja.
A to sto su neki motori izlazili kao losi iz fabrike to stoji ali to je vec vezano za politiku i namerno urusavanje rejtinga firme pred stecaj.

Anlaser, alternator, zamajac...

Kolega je kupio nov motor za 549 (mozda se i ovdje oglasi) pa se taj novi motor "znojio" kroz blok jer je odlijevak bio supalj pa vi vidite nov motor. Kod IMT-a je sto novije godiste, to veca kocka i tu nema sta da se puno razmislja.

Evo, kod mene u novom traktoru stavljeni neki "vanserijski" klipovi i trosio je ulje ko blesav. Karike uopce nisu nasjedale na hilzne ni nakon 200 radnih sati...

Motor u garantnom roku otvaran, mjenjane karike i leteci lezajevi i radi dan-danas. Taj isti kolega sto je kupio nov motor na 549 me u pocetku malo zezao na racun toga jer je on kupio nov motor pa je miran, kad ono klinac.

Da li je moguce da su ovo novi motori,ustvari kako uopste razlikovati nov motor od generalno uradjenog?
Meni ovo nesto jeftino,kod mene u mom gradu cini mi se da je motor nesto vise od 5000 km

http://www.olx.ba/artikal/17645962/motor-imt-533-539-549/
Ovo su polovni motori vidi se iz aviona,stavljeni novi anlaseri i alternatori.Vidim u oglasu ima i nov motor za 533 e bas bi voleo da vidim i to cudo.Pa nema ni ovih za 539 da se kupi vec odavno.

A sto se tice motora,komsija je na novoj rakovici dobio motor na kojem su zaboravili da stave aksijalne lezajeve na radilicu,dosli iz IMR-a skinuli motor i sredili,vratili ga umazan crvenim silikonom sacuvaj boze i eno ga radi motor i danas ali najgore radove,tacnije taj traktor se sahranjuje svakim danom jer ga je celo selo teralo pa i ja.Gazda je takav,svako ko ga pita za traktor on daje a tudje se tera.......Novo je novo pa makar i bez lezajeva:haha:

Pise u komentarima oglasa da je motor m33 prilagodjen ugradnji na imt 533 traktor, gas s druge strane izveden i ne znam sta jos, idi pa procitaj. Objasnio je covjek tamo sve sto su ljudi pitali.

Ne znam kako kod vas al po Bosni ima novih motora "na paleti" svaki put kad idem vidim ih po trgovinama tako da ih bas nema, ne vjerujem jer rakovica koliko znam jos uvijek radi. Kakva je kvaliteta, ne ulazim u to al moj 549 nakon zahvata u garanciji radi vec 10 godina. Slini, bali, al radi...

A moj 549 posle 25 godina samo 2-3 ac pumpe zamenjene i dizne jednom nove uzete . Motor odvrnut vec 15 god.(sigurno 2800 obrtaja ako ne i jace) Uradi 300-400h godisnje nekad i vise. Nikad ga nisam stedeo . da pitate nekog u selu recice vam da ga ko manijak vozim.sta god mu ja radio on i dalje niti duva niti trosi ulje. Bukvalno sipaj vozi. Sad mi je pumpa pri kraju. Kad se ugreje traktor nema snage na manjim obrtajima. Nekad toliko da stisnem gas do kraja i cekam 5-6 sec da probije. Ali resicu to ove god. Zasluzio je

Sent from my LG-D802 using Tapatalk

Ma nisam ni ja moj 539('91 god.) stedio ali mi vec duva na iberlauf,baca ulje na merac kad isti maknem,pritisak ulja kad ugreje i sunce a i motor na leru padne ponekad cak na 1 (hladan preko 4 bara) jedino sto jos uvek ne trosi ulja tako da se pomalo raspitujem sta je bolje nov ili generalna

Sipaj mu 20w50 preporodice se.tako sam ja moj 558 kad je bio gotov da gori ne moze biti. Dimio na iber vise nego na auspuh. Ulje trosio na 4 jutra oranja sigurno litru i jace. Kad sam mu sipao 20w50 manje je dimio a potrosnja ulja prestala. Naspi mu to ulje i jos 3 god bez problema teraj

Sent from my LG-D802 using Tapatalk

Morete pričat što hoćete ali da nov motor ne valja to vam ne drži vodu.
Vozio sam taj 33 s novim motorom ima preko 1000 sati i nikakvih problema s njime.
A ako se nekom desilo desi se svašta .
Novo je novo došao je na takvoj paleti u temeljnoj češki alanser mali iskra alternator.
Drugo sve novo pritisak ulja i sve super čak i bolji nego na mom starom motoru koji je rađen.

Pise u komentarima oglasa da je motor m33 prilagodjen ugradnji na imt 533 traktor, gas s druge strane izveden i ne znam sta jos, idi pa procitaj. Objasnio je covjek tamo sve sto su ljudi pitali.

Ne znam kako kod vas al po Bosni ima novih motora "na paleti" svaki put kad idem vidim ih po trgovinama tako da ih bas nema, ne vjerujem jer rakovica koliko znam jos uvijek radi. Kakva je kvaliteta, ne ulazim u to al moj 549 nakon zahvata u garanciji radi vec 10 godina. Slini, bali, al radi...
Ja kad otvorim oglas vidim samo ovo
motor za imt 533
imt 539
imt 549
tel 066709830

a ovi motori sa slike su remontovani,nisu novi,malo otvorite oci pa ce te videti i po odlivku bloka da su stari tip jer novi blokovi od 1993 godine imaju rebra gde ga stari nemaju,plus na ovim motorima su ofarbane stvari koje nisu ofarbane kad IMR isporucuje motor.Cak ovde ima i dosta delova viska koji se ne dobijaju uz nov motor kad se kupuje u IMR.

A to dali fabrika radi ili ne i dali IMT radi bolje znaju nasi susedi,vidim da su informisani kao da imaju spijunsku sluzbu u srbiji:haha:

- - - - - - - - - -

Ma nisam ni ja moj 539('91 god.) stedio ali mi vec duva na iberlauf,baca ulje na merac kad isti maknem,pritisak ulja kad ugreje i sunce a i motor na leru padne ponekad cak na 1 (hladan preko 4 bara) jedino sto jos uvek ne trosi ulja tako da se pomalo raspitujem sta je bolje nov ili generalna
Pritisak ulja ti je odlican,normalno je da padne na 1 kad se dobro zagreje.Neznam sta ovaj narod ocekuje da ima pritisak ulja 3 bara na 90 stepeni temperature u oranje na +40 sa uljem SAE30 malaprivreda...

- - - - - - - - - -

Bobo uspeo sam naci komentare gde pise da je motor prilagodjen za 533 ali covek pise i da uzima stare motore 539 uz doplatu za ovaj"NOV" znaci nema sumlje da su ovi motori glanc novi a ove sto uzima u zamenu sigurno skuplja jer je vatreni kolekcionar starih motora:haha::haha:

Nemaš ti pojma kakav je ovo motor to je nov motor od 39 i 49 .
A za 533 piše jer ide zamjena 39 motor za 533 ali preinaka gasa i sve ostalo samo se montira na 33 sve paše zato piše za 33.
Tako trampavo bojaju temeljnom i tako isporuče gledao sam kod nas par motora novih tako.
Praviš se čovječe pametan a dume nemaš .

Ma pustite covjeka kad je u pravu, Naveo vam je vise argumenata, i vidi se da ovo nije vidjelo novog motora, Mislim da se ne farba poklopac motora, filter ulja i jos neke sitnice. Ovo je samo stari motor remontovan, upaljen ,isproban i okrecen... Stari motor uzima i odbija 500KM a u pitanjima mu covek nudi motor od imt 540 i racuna ga oko 900KM jer je naravno njega lakse prodati kao novog za razliku od im033 motora

Ma pustite covjeka kad je u pravu, Naveo vam je vise argumenata, i vidi se da ovo nije vidjelo novog motora, Mislim da se ne farba poklopac motora, filter ulja i jos neke sitnice. Ovo je samo stari motor remontovan, upaljen ,isproban i okrecen... Stari motor uzima i odbija 500KM a u pitanjima mu covek nudi motor od imt 540 i racuna ga oko 900KM jer je naravno njega lakse prodati kao novog za razliku od im033 motora

Jel ti velim da je susjed kupio isti takav motor zapravo dva sam gledao.
Jedan direkt se išlo po njega drugi došao.
I sve je obojano osim alternatora i alansera u temeljnu.
Tako isporučuju motor ko nezna nezna.
Da ga nisam vidio na paleti rekao bi.
Aljkavao rade al ajd ovdje masovno mjenjaju 33 kupe nov motor samo ide doplata gasa za 33 i to je to.
Neki dan je tražio čovjek ga u trgovinu preda mnom.
Tako sam ja nov blok kupio za 39 i isto dobiješ ga u temeljnoj i niš više.
Kvaliteta je dobra nema problema ne curi voda niti išta slično.
capture

Cekajte da onda ovo razjasnimo...ja se bas toliko ne razumem ali se lepo secam iako je bilo pre 20-setak i vise godina kada sam prvi put radio motor na trojci da mi je majstor rekao kako mora malo vise da naplati jer treba prvo da razbusuje blok za hilzne pa ponovo te hilzne tek da obradjuje i honuje,sto znaci ako fabricki blok nema hilzne vec je klip na pasovan u samom njegovom odlivku eto resenja da se utvrdi da li je gore na slici nov ili stari vec hilznovan?Ispravite me ako gresim.

Nazad
Vrh