zlatiboraccc
Član
ako moze slike meni ne trebaju ruke hvala unapred
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Ako moze da okrene 560 ili 577 na kocnici u mestu kao rakovicu skidam kapu.E sad ispade da pravite satelit.ko da će u svemir.nemam taj traktor ali napravio bih taj mehanizam netreba mi ni slike.Probaću da nabavim za one koji bi da prave od jednog poznanika kad ga buden videvaj mehanizam što je čovek napravio 50 puta bolje izgleda nego taj sa tih slika.A i radi vrujem 50 puta bolje.
Kocnice se za 200 eura preprave na mehanicke i posle mozes da ga okreces na kocnici kao 539 ili rakovicu.
Posto je tema IMT da napisem,ako kupujes 560 obavezno da ima gume 16,9-28 a ne 14,9-28,vazno je da ima napred orginalne gume 7,50-16 a ne neke sportske od kombija pa je prednji kraj zaboden u zemlju.I da ima rotacionu bos pumpu,ostriji na gasu.
I ja cu svakom da dam savet iz poljoprivrede,majstorija,ma smucilo mi se sve,pomognes a posle me zovu na telefon i mole za pomoc kao sto svi rade(citaj 99%).Zato vise i ne radim te proklete kocnice kao ni vecinu usluznih majstorskih radova.Ima ko radi,ja dam broj pa nek se dogovara kako ko hoce.Ma ok je sve to cenim ja znanje ali napravismo od sklepanog mehaničkog mehanizma atomsku bombu.Malo mi je to onako........U tome i jeste stvar da pomognemo jedan drugome kad zatreba a ne da se reklamiramo ko će šta više da naplati.Ja Bih svakome dao savet ako nešto hoće da uradi na svoju odgovornost ali ako ne uspe onda mora da plati,kao što bih i ja .Sve je rizik.
Pa 300 je mnogo ali ne ulazim u detalje,mozda je menjao trubu ili nesto drugo ako je lose.Pa vek trajanja samih kocnica je vecan,jedino obloge ili lamele treba promeniti posle 15-ak godina.Te mehanicke kocnice na 560 su cudo. Kod nas je covek platio 300e preradjivanje i od tada koci kao lud a tome ima vec vise godina.
Glupo je komentarisati ono sto nisi probao,kad bi naglo zakocio sa mehanickim garantujem da bi preleteo preko volana,tako je jedan kod nas koji nije verovao,polupao staklo na traktoru,direktno glavom,sav bio krvav.Imaju i svojih nedostatakama radi kocnice ko sto je fabrika napravila,uz malo dobre volje i redovnog odrzavanja kad zatreba imaces kocnice uvek,ja sam 567 kupio pre skoro 2 godine i nemam problema sa kocnicama,proveris ulje,ako neki safcic popustio zategnes,cim vidis da tocak ne koci,saniras kvar i miran si,ove prepravke su cista glupost i sve zato sto ste nemarni,nije problem u traktorima vec do ljyudi koji ih voza i odrzavaju,ne zelim nikog da uvredim ali to je cinjenica
To je bilo davno a on je medju prvima koji su to uradili u kraju. Verovatno je zato i bila veca cenaPa 300 je mnogo ali ne ulazim u detalje,mozda je menjao trubu ili nesto drugo ako je lose.Pa vek trajanja samih kocnica je vecan,jedino obloge ili lamele treba promeniti posle 15-ak godina.
Odnesem boš pumpu kod majstora bošiste pregleda kaže sve ok samo malo da je ušteluje.Namontiram crnjak.Kobasica iz auspuha nešto prebiva sakloni bože.nemogu da osporim njegovo a i bilo čije znanje ali jednostavno se desilo nije obratio pažnju jer se dugo poznajemo.Mene mrzelo da je skidam reko ajde ja da probam nemam šta da pokvarim više..Odvijem poklopac i počnem da štelujem.posle jedno 2-3 sata traktor prede kao mačak.Miran nema dima lako pali milina jedna.Ma kad čovek ima volje ne treba ni majstor ni boš sto ni delovi ništa.
Eto opet o necemu sto nisi probao,kocnica sa mehanickim kocnicama je meksa od pedale na autu,nema zapinjanja,moze dete od 5 godina da zakoci.veruj mi da bi ti se desilo isto i sa mojim kocnicama koje su radjene jos ko zn kada,a tek kod strica mog bilo bi polomljenih rebara na volanu,krajnji sistem kocenja ke definitivno isti,tu se nista nije izmenilo,izmenjen je jedino nacim na koji se deluje,umesto uljanog ide mahanicki potis,sto znaci nema bas nikakve razlike osim sto su izbaceni cilindri i definitivno je da razlike u kvalitetu kocenja kod traktora sa potpuno ispravim cilindrima i ovim prepravljenim nema niti je moze biti,jedino sto se verovatno kod ovog sa mehanickim mora imati jedno 100kg i jako dobro razvijenu nozni misici,no naravno svako ima pravi da sa svojim traktorom radi sta hoce,doduse sve je bojle nego ko moj komsija od 2002-e vozi bez kocnica