Evo ovako,560(1980-1985)malo neokretan,gume napred 7,50-16 pozadi 16,9-28,lose kocnice ali prepravi se na mehanicke i odlicno koci,bucan u kabini,u oranju,tanjiranju je sila,ore kako zelis u milimetar,moze da vuce tanjiracu 28 veoma lako uzbrdo(probao sam OLT),menjac pouzdan 3 brzine,konusno tanjirasti,hidraulika i ostatak prakticno za 100 godina,motor kao na 558 i rakovici 60,veliki hladnjak ima staje 16 litara vode u sistem,dobro hladjenje,praktican vucnik pozadi na lako skidanje i pomeranje gore-dole,nema nozni gas treba ugraditi(nije tesko),propinjanje onako,teze se podize napred ali ja sam moj za 2-3 meseca bar 10 puta lansirao metar uvis,mislim da ima dobru vagu izmednju prednjeg i zadnjeg kraja.Uglavnom traktor za krupne radove,oranje,tanjiranje,prikolica,silokombajn,po meni nije univerzalan.....Ako kupis 1985 god oni imaju fabricki hidraulicni volan,noviji tip svaki ima hidro volan.Imaju brzi i spori na kardanu(kod mene je brzi i inace jako lako i jeftino se vraca na standard brzi kardan)
Rakovica 65(1984-1992)okretna,napred gume 6,00-19,pozadi 14,9-28,dobre kocnice,dobra u tanjiranju,u oranju ako neznas da koristis pravilno njen hidraulik zaboravi na to,nepreciznost(vecina i nema ispravan hidraulik,sve to pohabano i sjebano zbog ljuckog faktora)ako je rakovica 65S to je ona novija s hidro volanom,e ona vec ima malo bolji hidraulik,laksi za odrzavanje,nema mehanizam za reagovanje,ima samo ventil kod opruge(mnogo bolje resenje)menjac pouzdan 3 brzine ali je krut pa nemoze da se salta bas kao IMT,konusno tanjirasti prakticno za 100 godina,napred je laka,podigne se sa celom garniturom tegova samo tako,ja sam je lansirao u vazduh bar milion puta,ako mislis da radis u sumi ili neka potezanja pravilo kod rakovice je samo sporohodne brzine,3 spora i podize se ali ide,ako potezes prvom brzom uzbrdo lako mozes da je prevrnes na sebe,kod IMT 560 mozes kako hoces da potezes i tu se razlikuju,kardan je spor na rakovici, ako nemas osecaj na kvacilu zapalis lamelu samo tako,kod rakovice nema pola kvacila kao kod IMT-a,kod nje ili pustas ili stiskas,pricamo kad se poteze sa traktorom.Rakovica je univerzalan traktor,moze da sparta,da prska,da radi u vocnjaku,i te stvari,pregledna je u voznji,zgodna za okrenuti,resenje vucnika pozadi je za moj pojam katastrofa,smeta vecini prikljucaka a tesko se skida,srafljenje u trup je jako lose resenje,ko radi u sumi to pocupa samo tako(a i ja sam
),motor na rakovici 65 je odlican na palenju ali je malo jaci potrosac goriva u odnosu na motor 558,560,rakovica 60.
Eto mozda sam nesto propustio.