Iskreno da ti kazem vlastita iskustva nemam no ljudima su se te pumpe rascvjetavale u kipanju zmajevki. Kolega Kico je kupio novu za svoju brenu radi prednjeg utovarivaca i imao je srece da je na pumpi bila aluminijska kajla. kad je preopteretio sistem, sigurnosni ventil nije odreagirao i kajlu je prepolovilo. da je bila metalna, pumpa ode u vjecna lovista.
OK kod njega je sigurnosni ventil bio diran i nije mjerodavna situacija, jer ga je iz drugih razloga dotezao ali zna se dogoditi da taj ventil i sam od sebe zasteka i onda problemi. A znate i sami kako se "lako" kipa kamionska prikolica koju vecina na ovom forumu ima.
Ja sam na breni dobio tvornicki ugradjen ventil za kipanje i kad sam pitao covjeka koji je godinama radio kao mehanicar za 5100 i vece traktore u IMT-u cemu to kad razvodnik prebacim na jednoradno i kipam ko covjek. Rekao je da odem do par ljudi koje poznam pa ce mi oni reci jer je svima popravljao i mjenjao te pumpe bas zbog kipanja velikih prikolica...
Nemam razloga da covjeku ne vjerujem, pustao je u pogon zglobase i po njima sarafao dan i noc a nema brene na nasem terenu da je nova prodana da ju on nije odrzavao i popravljao...