Imt 577 paljenje problem

Sva muka je bila zbog kineskog punjaca koji za 4 dana ne moze da naputni i polupun akumulator kamoli ako je na 11v pao.Uzeo sam ozbiljan punjac od50-400Ah i auto akumulatore napuni za 3 minuta a traktorske za 10 i to nabije ih na 13,00 ili 12,95v
Sad mi sva vozila pale na kljuc :) to mi je bio cilj.

Hvala Srdjanu i Barbuli sad gledam cetkice dal mogu postojeci alternatori makar tu jeftinije da prodjem.

Merio sam ovaj daje na izlazu oko 18v punjenja na prvom koraku.Ima dva min i max.Na max kad stavim provriju akumulatori za minut.Kad ga ostavljam vam mog vida uvek budu na manjem.
Ima za dve vrste za 12 i za 24v ovo za 24 ne diram.

Kao što sam ti rekao prošle godine, trebalo bi malo da se upoznaš sa auto elektrikom inače ćeš napravite neko žešće stanje.
Pitaj bar veštačku inteligenciju za savete, dobronameran savet

Sva muka je bila zbog kineskog punjaca koji za 4 dana ne moze da naputni i polupun akumulator kamoli ako je na 11v pao.Uzeo sam ozbiljan punjac od50-400Ah i auto akumulatore napuni za 3 minuta a traktorske za 10 i to nabije ih na 13,00 ili 12,95v
Sad mi sva vozila pale na kljuc :) to mi je bio cilj.

Hvala Srdjanu i Barbuli sad gledam cetkice dal mogu postojeci alternatori makar tu jeftinije da prodjem.
Ako nije problem da mi pošaljete sliku tog punjača.

Lično vam predlažem da kupite ovakav punjač

P.S Samo kliknite na slike i odvešće vas direktno do punjača (Pa ako želite dodajte u korpu za kupovinu).

Poslednja izmena:
Kao što sam ti rekao prošle godine, trebalo bi malo da se upoznaš sa auto elektrikom inače ćeš napravite neko žešće stanje.
Pitaj bar veštačku inteligenciju za savete, dobronameran savet
Ne treba ni to uzimati zdravo za gotovo (Savet može da navede na pogrešan ishod ako se pritom ne zna kako nešto radi ili makar da se poseduje osnovno znanje elektrike - elektronike).

Poslednja izmena:
Merio sam ovaj daje na izlazu oko 18v punjenja na prvom koraku.Ima dva min i max.Na max kad stavim provriju akumulatori za minut.Kad ga ostavljam vam mog vida uvek budu na manjem.
Ima za dve vrste za 12 i za 24v ovo za 24 ne diram.
Akumulator kao akumulator ne trpi kuvanje.

Akumulator koji „kuva“ (ispušta miris sumpora, greje se i ima mehuriće u elektrolitu) tokom punjenja najčešće ukazuje na prepunjavanje (prenapon), ako nastavite dalje sa punjenjem oštetićete same ćelije.Odmah isključite punjač, proverite napon punjenja (treba da bude 13.8V - 14.4V).

U vašem slučaju je

• Prepunjavanje: Punjač daje previsok napon (18V)

Akumulator kao akumulator ne trpi kuvanje.

Akumulator koji „kuva“ (ispušta miris sumpora, greje se i ima mehuriće u elektrolitu) tokom punjenja najčešće ukazuje na prepunjavanje (prenapon), ako nastavite dalje sa punjenjem oštetićete same ćelije.Odmah isključite punjač, proverite napon punjenja (treba da bude 13.8V - 14.4V).

U vašem slučaju je

• Prepunjavanje: Punjač daje previsok napon (18V)
Od 15 do 17 nekad 18v.Nisam to detaljno ispratio
Ja samo znam da mi znatno stedi vreme i veoma dobro napuni.

I jos da dodam falilo mi je akumulatora za dva traktora ovaj ih je digao jedan sa 11,89 na 13v i ispod oko 12 jedan od 110Ah i jedan je digao stari za automobil 75Ah digao sa 8,84v na 12 i sad se vrti oko 12,6 12,4 ako je i rizik odma je sam sebe isplatio

Poslednja izmena:

Ovaj punjac

To nesto ne valja,da provri akumulator za min nema sanse I ako daje 18v,dali uopste ima grecov spoj u njemu ili si ga izbacio

Послато са RMX3263 помоћу Тапатока

Ovaj punjac
Aha sada je sve jasno vi ste merili napon u praznom hodu (Bez priključenog akumulatora) zato je i bio takav napon od 18V

Jeftiniji punjači imaju pulsirajući napon u praznom hodu, kada se poveže akumulator onda bude stabilnih 13.8V - 14.8V. Što se brzog punjenja tiče stavili ste na BOOST (To je namenjeno za kratko držanje a ako držite duže dolazi do ključanja što je logično pušta max struju). Inače opcija BOOST je dobra za brzo paljenje.

Aha sada je sve jasno vi ste merili napon u praznom hodu (Bez priključenog akumulatora) zato je i bio takav napon od 18V

Jeftiniji punjači imaju pulsirajući napon u praznom hodu, kada se poveže akumulator onda bude stabilnih 13.8V - 14.8V. Što se brzog punjenja tiče stavili ste na BOOST (To je namenjeno za kratko držanje a ako držite duže dolazi do ključanja što je logično pušta max struju). Inače opcija BOOST je dobra za brzo paljenje.
Da nisu bile prikacene stipaljke nigde i onda sam multimetrom ispitivao koliko daje.Da kazem i da je kineski davao oko 8-12v izlaznog na prazno isto.Inace ima dve opcije min i max kad stavim na max bukvalno za 10 minuta bude napucan sa strujom.Ne volim bas to obicno punim danju na prvi stepen duze maksimalno pola sata do sat vremena.Stedi mi vreme ja za 1 sat napunim po 3 vozila.Juce je tako bilo.

Od 15 do 17 nekad 18v.Nisam to detaljno ispratio
Ja samo znam da mi znatno stedi vreme i veoma dobro napuni.

I jos da dodam falilo mi je akumulatora za dva traktora ovaj ih je digao jedan sa 11,89 na 13v i ispod oko 12 jedan od 110Ah i jedan je digao stari za automobil 75Ah digao sa 8,84v na 12 i sad se vrti oko 12,6 12,4 ako je i rizik odma je sam sebe isplatio
Ovo od 15-17 do 18V,to je u praznom hodu i to ne mora ništa da znači,tek kada se priključi na akumulator onda može nešto da se meri...
Sto se tiče punjenja nikada ne treba ići strujom jačom od 10% kapaciteta akumulatora ,ako hoćeš da ti traje.
A opet ovo što je digao napone akumulatora može da bude trenutno,probaj izmeriti napon sledeći dan (što je toliki napon ne mora da znači da će i upaliti auto ili traktor) jer će možda doći do velikog pada napona prilikom startovanja.
Ima još jedna jako bitna stvar kod akumulatora a to je unutrašnji otpor koji se meri u miliomima i za recimo akumulatore na 12V od 40 do 150Ah je u granicama od 8 do 4 milioma (obrnuto srazmerna ,tj što veći kapacitet manji je unutrašnji otpor).

To cu sutra meriti koliko je kada je prikacen na akumulator. Na punjacu imam samo dve opcije za12v min i max.Idem sa manjom brzinom.
Sto se tice dali samo pise ili i radi proveravao sam bio 4-5 puta palio gasio nije laza. Eto bas danas samo morao na 560 5-6 puta jer sam menjao bravu za paljenje.

Nazad
Vrh