IMT 506

miki_bolj

Novajlija
Učlanjen(a)
25 Jul 2022
Poruka
9
Zdravo. Imam 506 odavno. Odlična frezica. Rešio sam skoro da je sredim koliko mogu jer je krenula da zeza sa paljenjem. Zamenio sam paljenje komplet, zamenio sam karburator, filtere, svećicu i crevo. Pali iz prve, ler gas je odličan i krenem da radim sa njom i nakon 30tak sekundi nabode sama gas u blokadu i ugasi se. Može li neki savet kako da podesim karburator jer verujem da je do njega? Unapred zahvalan!

Ниси нешто добро саставио у карбуратору или је негде зачепљено, то што иде у високе обртаје остаје без горива. Провери славину, црево и иглицу која гура пловак. И је ли оригинал бинг карбуратор.
У теми мотокултиватори има нашироко написано, описано са све сликама где, шта и како иде.

Послато са 2406APNFAG помоћу Тапатока

Zdravo. Imam 506 odavno. Odlična frezica. Rešio sam skoro da je sredim koliko mogu jer je krenula da zeza sa paljenjem. Zamenio sam paljenje komplet, zamenio sam karburator, filtere, svećicu i crevo. Pali iz prve, ler gas je odličan i krenem da radim sa njom i nakon 30tak sekundi nabode sama gas u blokadu i ugasi se. Može li neki savet kako da podesim karburator jer verujem da je do njega? Unapred zahvalan!
Odviješ šraf na karburatoru, onaj dole 17ključ, ispustiš benzin iz karburatora. Pa otvori slavinu i vidi, ako lepo curi bez prekida onda te zeza plovak, ili zaglavi ili zatvara ranije pa nema dovoljno benzina a ako kaplje gorivo i ako sporo ide onda je problem dovod goriva.

Karburator je nov ceo u kompletu. Nije Bingov vec zamenski za njega kako su mi dali u prodavnici. Slavina i crevo su isto novi. Karburator ništa nisam čačkao niti podešavao. Namestio i upalio i lepo radi dok ne nabije turažu. Posle sam primetio da kad krene da nabija turažu, pritisnem kvačilo, smanjim gas i sačekam par sekundi i on opet lepo radi do sledećeg puta. Verovatno treba da se podesi onaj plovak ali ne znam kako da podesim? To je onaj plovak ispod veliki? Kad skinem šoljicu plovak padne i ide gorivo dobro ali verovatno ranije zatvara.... Dajte slobodno savete da izvalim kako i šta...

Проблем је генерално до карбуратора, лош је одливак и завршна обрада. Скини шољу са карбуратора али карбуратор не скидај са мотора. Можда није довољно велики отвор где отвара игличасти вентил. Другачији је игличасти вентил од оригиналног бинг карбуратора. Отвори славину и види како цури. Провери и иглу у шиберу на који прорез је постављена. За сваки положај се другачије подешава карбуратор.

To sam već probao samo tako da skinem šolju i pustim gorivo. Ide brzo. E sad šta znam kako da proverim da li ona iglica od sajle za gas dovoljno pušta gorivo. Meni je ta iglica zakačena na kraju. Na poslednji prsten za zeger. Razmišljao sam da stavim tu iglicu od starog bing karburatora ali se ne uklapa u ovaj novi. Verujem da je neka sitnica jer ovako iz cuga lepo pali. Radi mirno i lepo, prima lepo brzine i lepo radi do tog trenutka dok ne nabije turažu...

Odviješ šraf na karburatoru, onaj dole 17ključ, ispustiš benzin iz karburatora. Pa otvori slavinu i vidi, ako lepo curi bez prekida onda te zeza plovak, ili zaglavi ili zatvara ranije pa nema dovoljno benzina a ako kaplje gorivo i ako sporo ide onda je problem dovod goriva.
Kako da podesim plovak onda? Gledao sam ja tu oko njega ali ne vidim šta bih mogao da podešavam... jedino da postavim onu iglicu sa strane što pomera plovak na dole u neki polozaj da se ne vrati skroz gore....Kao da ga limitiram da plovak uvek ostane malo nadole... Šta misliš o tome?

Копија. Мислим да се не може кривити носач пловка да више отвара игличасти вентил. Овде је четвртастог облика.
Има ли старог карбуратора?

Stari sam bacio jer je procureo na pola. Pokušavao sam nekako da ga lepim ali nije to držalo a i jako je bio star. Uvek neka muka sa njim. Pa rekoh da kupim drugi ali bolje da sam trazio polovan bingov nego ovaj... Ne znam kako da podesim ovo sto imam sad.

Само си требао да препакујеш, то је миноран квар. Остаје само да скидаш турпијом онај део игличастог вентила који притиска пловак и видиш где ће имати довољно горива за рад.

Uh, igličasti ventil je onaj odozgo što je zakačen na sajlu za gas? Skidam odozdo po malo gde ulazi u deo prema plovku? Mogu da uradim samo da razumem šta treba da uradim. Hvala ti

Не, игличасти вентил се налази изнад пловка, он дозира колико улази горива у карбуратор. Тамо где заврћеш шраф са цревом у карбуратор. Мораш да скинеш шољу, и полако избијеш осигурач који држи пловак. Пази да ти не испадне на бетон.

Nazad
Vrh