Dragan18
Član
da samo sto rakovica nikad nece moci da ore dok je IMt univerzalan moze za sve da posluzi
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Slazem se u potpunosti.Imam i ja rakovicu pa je ne hvalim,samo kazem realno kako stoje stvari.IMT 560 za teze poslove,a Rakovica za lakse.North ARMY je napisao(la):ja mislim da smo odavno konstatovali da je rajka bolja i brza za transport,laksa za povrsinske radova a i okretnija dok je 560 za oranje
pa onda ne vidim svrhu drzanja rakovice kad veeliku vecinu poslova u domacinstvu sto radi rakovica moze da radi i ferguson , a ferguson je bolji orac od rakovice glavu dajem ako nije takoNorth ARMY je napisao(la):dragane al samo je jedno oranje bolje onda u istim uslovima za rajku zakaciti 2*10 pa nek dere u dubinu a ostale operacije bolje odradi nego za 560 2*12 pa ostale da kuburi malo zbog ajnslaga,brzine,gazenja...
daj NA nista te nisam skontao znas da postoje zarezi tacke itd. lepo konstruisi recenicu !North ARMY je napisao(la):za setvu je bilo njiva pored njive meni seje imt 567(5 brzina) i rajka 65 imt 6-rednu a rajka mozda cak i 4-rednu imt je sije ne dere se kao ona,ide brze i vise mi se svideo i 567 mi se vise svidja od 560 zbog brzina a i rajka mi se ne svidja zbog smao 3 brzine ali je opet brza od 560
Jedna hidraulična pumpa ti služi samo za volan(ona iza kompresora),dok pumpa što je u kućištu menjača je za ostalo.Kod nas ako je lako oranje rakovica beži 560 a ako je teže onda zaostajetopalovic je napisao(la):Ma ljudi ja u mome selu sam gledao coveka kako ore sa rajkom 65 bez tocka na plugu i to u istoj njivi gde je 558 i 565 i mogu da vam kazem da od njih bezi za par duzina i dublje je orao od njh nisu mogli da mu pridju,pa moj zakljucak posle razgovora sa covekom je sledeci:dosta brza ruka na hidraulici dobar plug i raonici i teraj.Mada ove nove rakovice a (ja posedujem jednu)imaju dve hidraulicke pumpe tj pojacan hidraulik pa bi to trebalo brze i bolje da reaguje u oranju,ja nisam orao sa njom jos je u razradjivanju ali kada budem orao bice i komentara.
pa to ti je ventil gde gde kipujesDragan18 je napisao(la):ja za taj ventil stvarno neznam, a znam da sam probao da orem bez tocka i ne ide, ako je neko orao sa rakovicom pa sa imt-om zna sta pricam.