IMR - Rakovica

Ovo je radionicki prirucnik za rakovicu 65 na ovim stranama pise koja se ulja stavljaju u motor,menjac i hidrauliku po tom fabrickom prirucniku.
Kada nekoga pitam koje ulje da stavim u menjac i u reduktor svaki treci covek i majstor mi kazu drugacije neki sae90 neki sae140 neki sae120. Ovo sto pise u prirucniku zimi i leti je teska nebuloza ko menja 30l ulja za zimu i leto pa niko naravno. Koje ulje se stavlja za celu godinu u menjac i bocne reduktore i hidrauliku? Za hidrauliku pisu neka ulja koja vise ne postoje ili se vise davno ne proizvode znam da svi stavljaju HD 68 dali je to ekvivalent ovom HD 90 koji je nekada fabrika preporucivala? Veoma je konfuzno

Capture.png

O pozdarv komšija,ploču radio Miloš Novićević iz Trstenika(za njega sam se odlučio na osnovu preporuka na Fb. i kada sam ga prvi put zvao da pitam za cenu čovek se detaljno raspitivao za problematiku- tegobe hidraulika uz savet kako da se ispita, nije bilo kao kod ostalih pošalji ploču) br. telf.063/77-30-765. Slanje isključivo po Poštinoj brzoj pošti, slanje, preuzimanje nazad sa remonta cirka (uz ploču stiže manžentna klipa, gumica hilzne i dihtung ploče)19.000 din.
Kontaktirao sam čoveka i dogovorili smo se sve. Hteo bih da te pitam kako ti sada radi hidroulik, jel precizniji u radu tj. da li je precizan kao što kažu da reaguje pomalo kada spuštaš ručicu da se tako i poluge spuštaju i podižu pomalo? Meni trenutno radi tako da ide dole i gore a ja moram da zaustavljam tj. ručicom da vratim malo da bi zaustavio gde hoću.

Kontaktirao sam čoveka i dogovorili smo se sve. Hteo bih da te pitam kako ti sada radi hidroulik, jel precizniji u radu tj. da li je precizan kao što kažu da reaguje pomalo kada spuštaš ručicu da se tako i poluge spuštaju i podižu pomalo? Meni trenutno radi tako da ide dole i gore a ja moram da zaustavljam tj. ručicom da vratim malo da bi zaustavio gde hoću.
Zdravo, hidraulik radi odlično, drži mesec dana podignute poluge i posle mesec dan još ih nije spustio skroz dole, precizan je i gore i dole, ali imam jedan problem koji nije vezan za navedenog majstora, već vezan za predhodnog majstora koji mi je radio a to da je dirao štelovanje na puferu kod udarne igle, zadnjih 5 cm mi je prazan hod, čuo sam se na Milošem Novićevićem dao mi je instrukcije ali ako ne uspem sam moram ceo hidraulik kod njega da on to prešteluje, toj ti je to, pozz!

Dali neko možda zna zasto moraju da se spuste poluge hidraulke kad zelimo da kipujemo pa zatim okteruni ventil 17 kljuc na smer za kipovanje? Tako pise i u radionickom prirucniku. Ja i sa podignutim polugama pa sa tako podignutim okretao 17 kljuc i kipovao bez problema zasto bi trebale biti spustene? Ja predpostavljam zato sto je radionicki prirucnik koristi prepisku starog prirucnika od R60 a ne novi tip od R65 predpostavljam.

Nazad
Vrh