Visina starih opruga je 47,5 mm, a nove su 49,5 mm. U radioničkom uputstvu piše da treba da budu 48,5 mm. Menjam sve. Potisna ploča je odneta da se poravna, ja sam hteo i korpu ali majstor kaže da ne treba. Loš je bio i ležaj spojničke (kardanske) u zamajcu, i on se menja, naravno i obe lamele i druk ležaj.Možda je samo trebalo podesiti zazor između druk ležaja i žabica-capica..... Makar da izvuče paranje pa onda da je rastavljaš.
Ja sam više za semering koji se prevlači ali sam zaboravio koji se pokazao najboljim. Moram proveriti da li sam zapisao (mislim da je crveni najbolji) pa ću napisati ovde,mada ako je majstor za polumesece onda ne vredi. Znam samo da rupe u semeringu kroz koje prolaze vijci-šarafi ne smeju biti veće od 8mm inače se donji vijak poklopi sa kanalom za povrat ulja i tu odmah procuri. Pluta na karteru takođe može biti uzročnik curenja. Izmeri visinu opruga od korpe kvačila pa napiši ovde ali ja bi ih zamenio svakako. Pogotovo ako ti je kvačilo tvrdo.
E sad, šta je prouzrokovalo proklizavanje ne znam, ali lamela nije potpuno potrošena. Merio sam njenu debljinu i samo za 1,0 mm je tanja od nove, stara je debela 9,5 mm a nova 10,5 mm. Ali definitivno ulje curi na sve strane, unutra je sve usrano od ulja i prašine koja ulazi kroz onaj donji otvor. Na radilici je bio Higumov (plavi) semering radilice a za njega sam pročitao samo loše komentare (on je ugrađen pre desetak godina, možda i više). Ja sam sad kupio onaj plavi silikonski Dalmik, majstor će verovatno doneti polumesece pa nek' bira šta će staviti.
Međutim, sve je usrano i u dnu zvona (ka menjaču), ne znam da li može ulje sa radilice da i tamo odleti - ne verujem, pre mi liči da tamo curi ulje iz menjača. Ako neko zna neka mi napiše...

Što se mene tiče ja sam sve delove oprao, za dalje je majstor nadležan...

Poslednja izmena: