IMR - Rakovica

Ова боја је још у екстра стању какву сам ја нашао

Послато са 2406APNFAG помоћу Тапатока

Ako je povoljno, ofarbas sam...
8500cecbc1f9bfbf8aa05b5681c9573c.jpg

Sent from my SM-S918B using Tapatalk

Pitanje, možda glupo al nikad o tome nisam razmišljo sve do sad, časovi rada na obrtometru da li se slažu sa našim vremenom koje smo mi proveli u radu,? Da pojasnim: na obrtomeru sam napravio preko sto radna časa a po mom nekom realnom vremenu nisam ni blizu toga sad opet ništa mi nije jasno, a sve ovo povodom da li je vreme za zamenu ulja ili ne , pozdrav.

Moje je pitanje bilo vezano za R.60., hvala na odgovorima, znači moje vreme nije isto ko i njeno vreme kolko sam shvatio, pomislio sam da možda i sat ne laže!

Mislim da se na R 60 časovi rada računaju pri 1500 obrtaja.
Ako radiš pri višim obrtajima imaš više časova rada od provedenog vremena na traktoru.

1 mč je na IMTu sat vremena na 1500 obrtaja. Ako radis na 1000 obrtaja onda ce logicno otkucati 2/3 mč za sat realnog. Na Rakovici je čini mi se to pri 2300 obrtaja motora, tako da Rakovica za 50% sporije broji casove. Dok IMT otkuca 300rh, Rakovica ce otkucati ~200

Ne, nego su ti takozvani radni sati u stvari veza između napravljenih obrtaja radilice i vremena u kom je to ostvareno.
Znači IMT-u, koji pokazuje jedan radni sat pri 1500 obrtaja u minutu, je potrebno 1500x60=90000 obrtaja radilice da bi pokazao jedan sat.
Kod Rakovice je neko drugačije definisao, ali je suština da i jedan i drugi mehanočkim satom mere napravljene obrtaje radilice motora(ili tačnije, bregaste osovine u koju je utaknuta sajla).

Poslato sa PPA-LX2 pomoću Tapatoka

Nazad
Vrh