HIROŠIMA-koktel herbicida za korove u kukuruzu.

Да ли хирошима оставља последице на принос кукуруза?

Не знам, ја је годинама користим и ове године кукуруз подбацио страшно 1200 кг/кј, јако пуно јалових биљака. Комшија поред мене 3000кг/кј,онда следећи комшија преко 2500кг/кј све им ми косили па знам. Ја сам на увратинама имао, лепе кукурузе 30м дубље у њиви трагедија. Па се носим мишљу да сам зезнуо у прскању једино ми то пада на памет да му је хирошима дошла главе. Једна њива на другом терену је дала око 2500кг/кј ове остале 1250кг и 1200кг да су и комшијама подбациле рекао би да је до суше и терена, али овако не знам пада ми на памет само хемија. Мада на откупом месту ми нешто набацили као до семена реко јбм га не знам Дебуси је у питању до сада ме никада није издао.

@DraleTD Ni meni nije jasno,ove godine kod kuma i mene bilo oko 3700 kg/kj a kod komšije 2700kg.Sve njive su u prečniku ud nekih 2,5km i prskane istom kombinacijom Hirošime.
Jedino da je kod nas naišao u pravo vreme neki kišonosni oblak a njega promašio,nemam drugo objašnjenje...đubrivo nismo bacali...
Ali kod tebe nije ta situacija pošto su njive jedna do druge.

Mozda je razlog sto su nam njive posle hirosime ciste kao pista pa nema sta da mu drzi ladovinu?? Salim se, i sam je koristim, ali ne bi mogao da kazem da li steti kukuruzu ili ne. Mislim da bi svoj sud trebalo da daju kolege gde je kise bilo dovoljno, a da je koriscena hirosima.

Ko sumnja ne mora vise da je koristi!
Ja se samo pitam koji herbicid iz te Hirosime moze da steti kukuruzu?
Aj po redu, svaki sirokolisni herbicid iz Hirosime ako se primenjuje na vreme do 5-6 lista najkasnije, ne dotice kukuruz!
Herbicidi za uskolisne korove koji ne prelaze dozvoljenu dozu iz Hirosime ( iako je idem i sa dosta jacom koncentracijom na nekim parcelama) opet niti imaju neki uticaj na uskolisnim niti kukuruzu steti!
Ja licno mislim da je strah i trepet za sirokolisne i da kratko vreme zaustavlja uskolisne, koje zapravo i ne treba imati u tim parcelama gde se seje kukuruz!

Види већ годинама је користим и нисам никада имао проблема, зато питам може ли она да утиче на принос јер ми не иде у главу да на свакој њиви 1200кг/кј. Јако пуно јалових биљки док код комшија одма поред мојих њива приноси више него очекивани. Можда је и до семена не знам нисам паметан, било како било Боже здравља догодине идемо на ређи склоп и најјефтиније семе неки ЗП или НС па како буде.

Види већ годинама је користим и нисам никада имао проблема, зато питам може ли она да утиче на принос јер ми не иде у главу да на свакој њиви 1200кг/кј. Јако пуно јалових биљки док код комшија одма поред мојих њива приноси више него очекивани. Можда је и до семена не знам нисам паметан, било како било Боже здравља догодине идемо на ређи склоп и најјефтиније семе неки ЗП или НС па како буде.
Da li ti je bilo ujednačeno nicanje? Kod mene biljke koje su nikle kasnije su ostale bez klipa...

Nazad
Vrh