HIROŠIMA-koktel herbicida za korove u kukuruzu.

Zbog kisa nisam oprskao sve kukuruz je u 8 peru danas bi prskao da li mu nece biti nista od hirosime zbog terbisa?

Sent from my SM-A528B using Tapatalk
Terbis možeš dokle god može traktor da uđe u kukuruz ,osim ako nisi išao punu dozu u prskanju na crno.

Juce zavrsio parcele koje nisam prskao a ostali 2h ko je sam prskao pre 6 dana vec se vidi efekat vidno zuti korovi Hirošima je kombinacija koja nema sebi ravnoj hvala tom ko je izmisli

Sent from my SM-A528B using Tapatalk

Prskao kukuruz sa hirošimom u kojoj je bio i Plamen tj.Dikamba ( 1L na 1,2 ha...) Levi komšija imao kukuruz i sve ok, čak sam jedan red prebacio na njega, ima dosta trave u skladu. Desno bio moj suncokret. Odmakao 3-4 reda da ne prskam ali vidim da je na pojedinim mestima ipak oprljen od isparenja. Suncokret se tu malo ušiljio i sprčkao. Opasna ta Dikamba stvarno ali radi posao za sve pare, pa sad...

Posle primene hirosime pre 5 dana,pojavilo se belilo na listovima kukuruza.isto je na svim parcelama.da li je opasno i da li je potrebna neka prihrana mozda?hvala

Imao sam jedne godine to na delu parcele i proslo je samo od sebe.ali opet ovo je bas svuda,doduse vidim to i na komsijskim njivama verovatno ima i hladnoca uticaj.

Odradio sam tretman prvi a negde i zadnji za ovu godinu sa sledećim aktivnim materijama po kj
Terbutilazin 0.6L
Dikamba 0.4L
Pik 5gr
Nikosulfuron 0.5L
Rimosulfuron 25-30 gr.
Sirokolisni korovi su izgubili bitku ,uskolisni jednogodišnji takodje su kapitulirali a sirak iz rizoma je dobio po usima ali ce da ozeleni cim otopli.
Trenutno spartamo kukuruz i posle spartanja ide korekcija laudisom samo na parcelama gde ima sirka,sreca nema puno.

Pisao sam u temi herbicidi u kukuruzu sa kojim dozama sam isao u hirosimi i ove, a i prosle godine. Bez posledica primi 0.7l nikos. i 0.3 rimo. po kj. S a istim dozama radilo je jos par kolega.

Nazad
Vrh