Herbicidi u suncokretu

Ja sam flekovao pre dve godine, bilo palamide na državnoj njivi straota. U žetvi ne bila tek po koja palamida
Koju si dozu išao, i do kog uzrasta suncokreta sme da se koristi TBM (suncokret sad ima oko 8 lista)? prvi put imam posejan Express hibrid pa da iskoristim tu mogućnost ...

Ja sam isto dva puta išao po 35 gr. i nije bilo nikakvog problema. Ta ekspres tehnologija baš je jako dobra i suncokret trpi sve živo. Posle još jednom Kletox za uskolisne i milina.

Извни нисам се добро изразио, знам за званичну страницу. Хтео сам да питам за искуства, комшија каже да је прошле године прскао са Квазаром 1 л/х.

Komsija nema pojma koji suncokret je sejao :).Ronin ne spada ni u clearfield,a ni u express tehnologiju ,moze samo viballa da se koristi.Tako je jedan kod nas koristio imazamoks u nekom suncokretu koji spada u ove da kazemo standardne hibride pa se sve osusilo,od tada ne seje suncokret :D.

Konvencionalni-standardni hibridi ne mogu da se prskaju imazamoksom, barem su nam tako govorili promoteri, i ja im verujem. Nisam nikada ni probao da to uradim. Imas vibalu sa kojom mozes da prskas te standardne hibride. A komsija ili je nesto pomesao ili je sejao hibride tolerantne na imazamoks.

Хладно време, фитотоксичност. То је хтело од неког кинеског или бразилског клетодима да се дешава имао сам то једне године.

Nazad
Vrh