Herbicidi u soji

Kolege kako resavate suncokret u soji.pre dve nedelje oprskan suncokret pobeleo ali jos se nije osusio.Sumnjiv je prezivece izgleda.Prskano je kalif 0,15po kj ikarus 1,2l po h i simfoni.Cime da probam korekciju?
U takve parcele sejem kukuruz svake druge godine i prskam ga 3x samo zbog tog suncokreta. Zadnje prskanje kada je kukuruz desetak listova.

Nekako sam tu proso u kukuruzu isoju sam prskao 3 puta ali beli se ali se ne saginje.Danas ospartao i videcu od nedelje neki hara kiri da odradim .Mala je to povrsina da brinem ta 2 hektara samo ce mi skratiti za koji da boravak na moru.Srp ne dolazi u obzir zdravlje ne dozvoljava a para za radnike nema

Danas radio sirak sa rafalom isao sam 1.25l po KJ, uvek sam isao 1l, sad resih da pojacam malo, nasam se da necu za.ebati..

Mogu i ovde pisati , iako je kukuruz , ali prskano focusom. Prije 7 dana a jos se slabo vidi efekat . Samo poneka crvena tacka , juce bio. Pala kisica ,ako se tako moze nazvati , nije prasinu pokupila ni izbliza ,mozda 0.3L . Jel moguce da nije djelovalo. Kolko dana mu treba?

Danas radio sirak sa rafalom isao sam 1.25l po KJ, uvek sam isao 1l, sad resih da pojacam malo, nasam se da necu za.ebati..
I ja sam ove godine išao sa 1,2l po kj ali sam i vodu smanjio na oko 100l po kj (inače prskam sa 150l po kj) ,jedna zaštitarka mi reče da Rafal ima bolje dejstvo u koncentraciji od 1% ,videćemo rezultat .

Ajde jednom da razgranicimo . Ovo sto nas muci svake susne godine ,sto se pojavljuje u soji sa vrucinama , dolazi od puta ,kanala ,... soja pozuti ,gori.. jesu to grinje ili "pauk" ? Ili oboje ?
Grinja :
images

Pauk
SM%20soy2.jpg

@Field Ja idem kletodim 120g/l 1,5l/kj, npr ove godine sam isprobao kletox extra(240gr/l) 1,5l/ha moraju ici velike doze da bi iole rizom dobio, mislim da je generalno sirak najranjiviji u fazi pre nego što metlicu istera.

Ako sve bude uredu, planirao sam da sutra oprskam sirak u soji sa Arlom 1,25 l/ha (kletodim 240 gr/l), toliko imam spremljeno a sutra je nedelja pa nemam gde da dokupim još. Mada, ta doza je u suncokretu dobro odradila posao. Čekao sam sve do sad da se sirak oporavi od klomazona, bio je sav izbeleo a sad se tek ponegde vidi bela fleka na listu. Možda sam trebao i ranije da prskam jer je sirak počeo da izbacuje metlicu, ali sad šta je tu je, bar da rizom uništim...

Mislim da ga sad nećeš rešiti što bi rekli sad je zamatoriijo. Samo će ga oprljiti i kad pomisliš da je gotov ponovo će terati iz sredine.

Moje iskustvo je drugačije, uvek mi je bolje uspevalo prskanje (u smislu da se sirak ne povrati više) kad je prskan matoriji sirak nego onaj mlađi. Naravno ne da sirak prestari, najbolje mi je uspevalo kad je sirak u stadijumu da ima zadebljanje gde će izbaciti metlicu. Tad ima najveću masu i onda pokupi najviše hemije. Sad je izbacio metlicu (valda se kaže metlica, nemam pojma) na jedno 10-20 posto populacije, ostatak je pred izbacivanje metlice. U svakom slučaju javiću rezultat... Jedino mi je žao što nisam još malo pojačao dozu (da je radni dan učinio bih to, sad nisam hteo da čekam više sa prskanjem).

Nazad
Vrh