Herbicidi u soji

Imam jedno pitanje za znalce. Mogu li u drugi split da ubacim flexa? Isao sam 1.5 l bentazona, kalifa 0,15, imazamoksa 0,6 i tifany 8g. sve to po kj. Pobegao mi je poponac, hteo bi malo da ga prikocim do spartanja

Sto ne bi mogao,slicnim hemijama sam i ja prskao pre neku godinu,ove godine samo bentazon ,za sada ....

Ja sam ga koristio 1l/ha uz nesto bentazona ali ne za poponac ,najvise zbog novoniklog cicka (boca) i malo ambrozije.

Radio sam dynoxom 1. tretman, i nakon 4-5 dana nisam vidio nekakav efekt pa sam odlučio uraditi korekciju bentazon, imazamoks klomazon i piano, one kesice jel...

Polovična doza, zanima me da li smijem sada kada soja ima 3 pune razvijene troliske i gura 4. i 5. ponoviti bentazon i imazamoks (albion) i dodati još 1.5 dec klomazona ? (rampa)
I u prvom tretmanu sam išao 1.5 dec.

Jel treba stavljati okvašivač na kletox extra? Negde sam pročitao da na običan kao ne mora jer ga već ima u sebi, ali ovaj kocentrovan nema pa ga treba dodati?
BTW to je za suncokret al treba da je isto i za soju.

Što se soje tiče posejao pre nedelju dana (29.05.) E sad ne znam da li će krenuti korovi sad posle ove kiše. Da li da prskam totalom dok ne krene soja? Inače pre setve je njiva (zapuštena, samo uzorana jesenas) prvo isprskana totalom, pa tanjirana 2 puta, pa prešla drljača. Od korva nije bilo ni traga. Čak i taj stzari je iseckan, samleven i zatanjiran. Ne verujem ni sad da ima nešto. Kad bi trebalo prvo prskanje?

Čime najbolje se rešava loboda u soji? Trebam ponoviti ali nez čime....
Prvi Split je bio 0.6 PULSAR, 1.4l BAsAGRAN i 0.3 clomate, loboda je pobelela, malo opržena ali i dalje raste..već došla na 10cm, rađeno pre 8 dana

Da Pepeljuga, (chenopodium album) je u pitanju, ...ma da, nije bila velika kod prvog prskanja, no prošlo je 7-10 dana i baš se istegnula, ..pobeleo list, malo ga Bentazon oprljio...ali se nije posušila i moram je nečime pokušati barem zaustaviti..
Jel će 8 gr promonija odraditi posao?

Nazad
Vrh