Herbicidi u soji

Corum dosta skuplji od bentazona .Radim jedno prskanje poslije onoga na crno koje je bilo sa Maxom i totalnim.Jos nisam odlucio jer bi trebao vidjeti kakve korove imam.Na nekim njivama ima najvise cicka.Ranijih godina gdje ga je bilo dosta uvijek se neki provuce iako su doze bentazona bile jake.To me malo zabrinjava.
Taj cicak sto oprskas verovatno ugine pa posle nice novi. To sranje nice sve do avgusta bukvalno,prosle godine sam video izdanke sredinom jula.

Radio sam 4l/ha Focus ultra po parceli prije nego je ponikla soja, u nadi da suzbijem piriku. Soja je izašla, oprskana pirika je kapitulirala, ali izbijaju novi izdanci. Mogu li sada ponoviti Focus u toj dozi bez da napravi štete po soju ?
I ako moradnem još jednom, hoće li kletodim (Kletox extra) u dozi od 2l/ha biti siguran po soju ?

Unaprijed hvala!

Nju sredi metribuzin. Nema je posle... u soji uglavnom imam čička, poneka ambrozija, palamida i puzavice tipa poponac, divlji grašak, kupina...

Sent from my SM-A546E using Tapatalk

Nisam u toku, prskao si i na crno (sa metribuzinom) a ovo sad je korekcija?

Pitam jer mene čeka prskanje soje, ranijih godina sam prskao sa kombinacijom bentazona, klomazona, imazamoksa i harmonija, sad hoću da izbacim imazamoks, a od trave imam dosta kerećeg grožđa i pepeljuge.

Nisam u toku, prskao si i na crno (sa metribuzinom) a ovo sad je korekcija?

Pitam jer mene čeka prskanje soje, ranijih godina sam prskao sa kombinacijom bentazona, klomazona, imazamoksa i harmonija, sad hoću da izbacim imazamoks, a od trave imam dosta kerećeg grožđa i pepeljuge.
Obavezno na crno metribuzin plus total plus maton. Onda ide korekcija sa bentazonom i klomazonom i to je to. Posle špartanje i amin. Negde izmedju se reši sirak ali to je u soji lagano i ima svega od preparata...

Sent from my SM-A546E using Tapatalk

Metribuzin + s metalohlor odlicna kombinacija cak i posle duzeg perioda bez kise odlicno radi. Steta sto ga vise nece biti.

Sent from my 2201117TY using Tapatalk

Nazad
Vrh