Herbicidi u soji

Velika je to ambrozija da bi se uništila, trebao si ići u split tretman ali no.

Palamida jedino ce da se oporavi,ali posto se tako beli,kontam to je klomazon uradio ?.Posto na sirak se vidi isto ,a to je definitvno od njega.Flekovao bih tu palamidu ovih dana ledjnim spricom.

Flex radi brzo i grize odma 2-3 dana. Zato treba dodati bentazon koji sporije radi i zavrsava posao.
Ili jos bolje i malo klomazona.
I ima da brije ambroziju 15cm visine.

Pa ne bi trebalo,ali zavisi to od vise faktora,jel ores,padavina do jeseni,tipa zemljista ...Ja sam sejao psenicu posle te doze klomazona ja mislim,moram pogledati kasnije tacno koju dozu sam isao i koja je parcela bila.Vizuelno psenici nije falilo nista,videcu sta ce reci vaga kad je budem ovrsio.A nisam orao,tanjiranje samo.

Gresis.
Prosle godine sprzio je i samonikli suncokret i ambroziju, poponac, pepeljugu, tatulu… a soja nije ni osetila, dok ove godine isto soja nije osetila herbicid ali samonikli suncokret je opet krenuo iako je bio sprzen!
Ni meni nije jasno zasto proslogodisnje dejstvo je bilo uspesno a ove godine ne svidja mi se ucinak po samoniklom suncokretu i nesto vecoj ambroziji!

I kod mene dobar deo korova nije pipnulo.
Mislio sam da je do slabe doze flex 1l/ha, bentazon 2l/ha, imazamoks 1l/ga i kesica/ha.
Kasnije je jace odradio klomazon 480gr.am. 0.2l/ha + bentazon 2l/ha.

Nazad
Vrh