Herbicidi u soji

U Subotu prskana soja Flexom a slikano u Ponedeljak!
32c88f52d4d8e57786fde2db70576468.jpg

c0871685533e655a6f4b1f767eaae4c0.jpg

74c070175cd9a1c32a516f42a9520545.jpg

Sent from my iPhone using Tapatalk

Juce radil sa 0.5 l/kj jer su korovi prilicno mali pa ako bude potrebe radicemo korekciju sa jos 0.5 l/kj

Imao sam slucaj kod ujaka da se suncokret potpuno osusio, ali se povratio. Rastao kao da nije prskan, samo bez tih listova koji su mu sprzeni Flex-om. Mislim i da je bila kombinacija Flex+Tonal.
S tim sto je to trebao biti split, pola doze je radilo, ako se secam dobro. Mozda bi od cele doze suncoret i bio osusen do korena. Nismo probali, pa ne znam.

@Peet Jel radi pepeljugu sam flex?

Syngenta - FLEX - 1/1​

SALCORP PREPORUKA

Pesticidi
Kontaktirajte nas
FLEX je selektivni kontaktni herbicid za suzbijanje jednogodišnjih širokolisnih korova u usevu soje. Fomesafen 250g/lit. Primenjuje se u količini od 1 - 1,5 l/ha kada je soja u fazi prve do treće troliske (BBCH11-12), a korovi su u fazi 2 do 4 lista, uz upotrebu 200 do 400 litara vode po hektaru. Potrebno je dodati nejonski surfaktant u radni rastvor. Preporučuje se primena u ranim jutarnjim ili kasnim večernjim satima. Herbicid je efikasan u suzbijanju širokolisnih korova poput Teofrastova lipica (Abutilon theophrasti), Štir (Amaranthus retroflexus), Ambrozija pelenasta (Ambrosia artemisifolia), Pepeljuga (Chenopodium album), Tatula (Datura stramonium) Dvornik veliki (Polygonum lapatifolium), Dvornik obični (Polygonum persicaria), Gorušica poljska (Sinapis arvensis), Pomoćnica obična (Solanum nigrum), Čistac jednogodišnji (Stachys annua), Čičak (Xanthium strumarium). U stresnim uslovima za biljke soje, primena može izazvati prolaznu fitotoksiju. Karenca je obezbeđena vremenom primene.

Soja je radjena Senkorom i pepeljuga i stir nije nicala uopste jer je bilo kise nakon prskanja. A da li je Flex skida? Proslogodisnje iskustvo sa ovim herbicidom je bas pozitivno bilo.
Ako je skidao ambroziju vecu od 10 cm onda o pepeljugi i stiru zasto brinuti!

Ja reko cicak,ali ovo nikad nisam imao na ovoj njivi gde je slikano,koji je ovo korov ?.Pojavilo se na delu parcele,i bas ga ima ....
Pepeljuga bi mogla biti ,ali nisam bas siguran iskreno_Ovako malu je ne mogu prepoznati lako.
Edit:Sad sam malo pretrazio na netu,izgleda da je pepeljuga ....

Poslednja izmena:
Planiram prvi split sad da idem sa 3-4l/ha bentazona,klomazon i okvasivac ,za drugi prohod ostavljam flex.Hoce li je bentazon resiti ?.Pise da je resava na upustvu e sad koliko uspesno ....

Obavezno okvašivač pošto ima te dlačice (foliju) na listu pa hoće malo teže da hemija dospe na sam list i gledaj uveče da isprskaš da soju ne izgoriš jako sa tom dozom.

Video sam da ima te dlacice,tj po prstima jako cudno se oseti kad se predje preko lista pepeljuge,nekako silkasto ,okvasivac je svejedno obavezan kod mene.

Nazad
Vrh