Dukej šta sve imaš od korova kada ideš sa tim koktelom?
Da ti budem iskren nisam ni gledao poslednjih par dana, hoću sutra da oprskam kukuruze, a soju verovatno posle najavljenih kiša iduće nedelje. Inače, nisu mi prljave njive, ali uvek imao onih standardnih korova, zelja, tatule, štira, kerećeg grožđa, abutilona. Čička, i palamide nemam, ambrozije imam samo sporadično uglavnom u uvratinama i nuz međe. Imam i divljeg graška ali njega i ovako ništa ne nosi.
Zašto ovaj koktel? Prethodnih par godina sam prskao kombinacijom Pivot, Bentazon, Harmony, onda sam jedne godine zbog lošeg dejstva posumnjao u originalnost tog Pivota pa sam u kombinaciju ubacio Oxon (polovičnu dozu) za slučaj da je u balonu sa Pivotom (nabavljen na crno) šećerna vodica. Pivota više nemam pa sam mislio da kombinacija bude 50 gr/ha Dynox + 2 l/ha bentazon + 8 gr/ha Harmony. Onda sam od jednog iskusnijeg proizvođača čuo da zbog kerećeg grožđa treba toj kombinaciji dodati 0.4 l/ha Pulsara, pa sam onda ubacio i njega (tj. klona).
Uvek prskam jednokratno, split ne volim. Neko je u prethodnim postovima objašnjavao zašto ne prska split, a ja se u potpunosti slažem sa tim objašnjenjem...
Uzgred, Dynox nisam dobio u zadruzi pa sam ga gledao u poljoapotekama. Oxon je malo jeftiniji od Dynoxa, ali mi jedan drugar reče da je on imao slabije rezultate sa Oxonom u odnosu da Dynox. Jesu to po papiru iste a.m. ali on tvrdi da dynox mnogo bolje radi posao... Imate li iskustva ili saveta u vezi dileme Dynox ili Oxon?