Herbicidi u soji

I bez okvašivača i nikako folijarna prihrana uz to iako to mnogi agronomi preporučuju . Folijarna prihrana , azot , potpomažu bržem usvajanju hemije , pa bolje ubija korove ali više šteti usjevu , a "agronomi" bar kod nas savjetuju ako se kasni sa nekom hemijom , npr kod kukuruza recimo ako radimo uskolisne nikosulfuronom u 7-8 listu ili dikambom 6-7 listu da se doda prihrana da kukuruz lakše preboli ?? Lično mislim da je to još gore al ko što reče Sale , ali no...

Videcemo sta ce biti od cicka posle 2 l/ha basagrana i 50 g/ha oxona, a soja ima vec i 5tu trolisku. Morao sam flekovati jer cicak nice evo vec trecu turu, doduse samo flekujem parcelu, ali cicak moram eliminisati nekako.

Sta si Gorane koristio jos u mixu pored Bentazona i koliko si Bentazona koristio kad je soja dobila po glavi?
Ja sam odradio ove godine prvih posejanih 30 kj na 18-20 dana nakon setve, kad je soja bila u prvoj troliski sa 1.5 l/kj Bentamarka + Pivot + Harmony i soja nije ni osetila hemiju.
Mozes videti parcelu gde nas razdvaja Boza Pera u Peste Drumul mare.
Pre neki dan prskao sam soju koja je sva bila u kotiledonima sa Senkor plusom 0.25 + Glifomark 3.5 l/kj. Peti dan, soja raste i ziva je zdrava. Parcela je mala pa zato sam se usudio da bi pratio i testirao.
Pero ,2 l na 7 kj eventualno ubacim i treću litru u prskalicu ako kasnim ,ako ima poponac pojačavam (slučaj samo na jednoj njivi) u drugom prskanju,požutila lepo ali za 7 dana došla sebi,nije dobila braon boju.Pivota i harmonija se plašim ko đavo krsta,zaštitu zasnivam na Bentazonu i dinoksu (obavezno)a pasat samo u prvom prskanju(pola doze) piano po potrebi ali jako retko,pivot ni pod razno a senkor i telus+ total(po potrebi) samo gde sejem u suncokret ili očekujem haos Kao što je npr u pustari.
@Ratatatui ,išamar malo, požuti ali za nedelju dana zeleni se ko top,mislim da je zbog veličine soje i ph zemljišta u kombinaciji,imaš slike u temi(friš)radio sam i ja sa 2 ali iz neznanja zbog štira,palamidu samo rešavam totalo mada je nema već godinama i kada je bilo bilo je na krugove ,taj koji ima celu njivu zasejanu palamidom bolje da promeni struku. Ima ljudi koji je tako sprže da 20 dana ne mrda,baš pratim jednu njivu na izlazu iz sela Peet verovatno zna o kome se radi.Ja se zdušno trudim da soju ne dovedem u fazu stresa .

Nemas Momo kupiti pravi bentazon,sve kopije neke leve,Galbenona galenikinog nema nigde.A prosle godine sam iso sa kopijama samo bacene pare ,iso dozu 2 litre po hektaru cicak mali par santimetara .Kao da nisam ni prsko dobijo po koju tacku na listu,i nastavio da raste.

@talianu
Zasto se plasis Pivota? Po mom misljenju je mnogo bolji i korisniji i od Oksasulfurona i od Imozamoxa ali no... svako ima svoje zasto.
Sta bi sa Agromarketovom hemijom? Ja sam prosle godine koristio Galbenon i mnogo je agresivniji od Bentamarka, sprzio je soju ko djavo ali je i odneo sve sto je video.
1.5 l po kj Bentamarka kad je soja bila u prvoj troliski nije ostavio nikakav trag po soji a radio sam juce na par parcela i sa 2 l/kj i vec danas je cicak i samonikli suncokret visine i do 20 cm otisao u nepovrat, sav je izgoreo.
Poponac nije skroz izgoreo ni nakon 4.5 l/kj totala.

Jedne godine svi kosili 40+ metara pšenice samo ja 20 .Prvenstveno ga ne volim zbog plodoreda ja pšenicu volim u soju posejati .
Što se tiče AM hemije meni to idkreno sve sumnjivo a i nervira me sto se flaše ne otvaraju lepo.Sa Agrosavinom hemijom sam zadovoljniji,ne znam možda je samo trip.

Jedne godine svi kosili 40+ metara pšenice samo ja 20 .Prvenstveno ga ne volim zbog plodoreda ja pšenicu volim u soju posejati .
Što se tiče AM hemije meni to idkreno sve sumnjivo a i nervira me sto se flaše ne otvaraju lepo.Sa Agrosavinom hemijom sam zadovoljniji,ne znam možda je samo trip.
Prvenstveno sto im je hemija loše upakovana. Najveća zamerka je što nemaju kontra zub na čepu kojim bi se prosecala folija na grliću. Treba da se musaviš i bakćeš sa noževima a velika je šansa i da se ispolivaš.

Kletox mesan sa bentazonom i sinfonijem i posle 10 dana vidi se rezultati...otisao divlji ovas a bogme i divlje zelje...soja ostala ista....eksperimet uspeo....

Nazad
Vrh