Herbicidi u kukuruzu

Ne bih se ja baš tako igrao sa hemijom.O.K ako preklopiš neki deo tokom prskanja, svakako ne preklopiš i ne dupliraš celu površinu.

Ja sam jutros bio na parceli. Posle sinoćnje kiše je blato. Generalno prskanje na crno je uspelo. Kukuruza ima od 7 lista (na uvratinama prvi nikao ali mali broj) pa do 4 lista na delu parcele koji sam posejao 4 dana posle ovog prvog jer me isterala kiša. U prošli ponedeljak sam ga i ošpartao i bacio djubre, ali sam prvenstveno to uradio zbog pokorice. E sad nemam pojma čime da prskam. Kad bude prestala ova kiša on će već biti veliki. Ne znam ni da li da diram i da prskam. Neko mi kaže da sačekam zadnji momenat i da udjem ponovo i samo ga ošpartam još jednom.

Mesec dana od setve i prskanja:
Adengo 2dl
Medeya 10gr
1,5l total
Po kj!
0aaa6e4cbc8034d8c26e6c2f2f86defe.jpg

Ponovo pišem, nikada u životu nisam imao čistije njive. Kakvi kokteli, hirošime, kakvi bakrači!

Послато са SM-A225F помоћу Тапатока
Da li imas cicka po njivama?

Moonson active. Ima li ko iskustva sa ovim herbicidom i tretiranjem sirka iz rizoma?

Sent from my SM-A145R using Tapatalk

Sa cime mi je jos ostalo da gadjam kukuruz protiv sirokog korova? 6ti, izlazi sedmi list. Do sada je dobio laudis, rimex, terbis, skaut a ambrozija tepih. Dobila je i ona po repu ali vidim iz centra krece novi porast(mozda). Problem je sto zahladilo nakon primene pa korov je dobio po tamburi. Ambrozija stariji listovi nagoreli ali se svetli porast. Mozda dobijaju belu boju od ALS a mozda se povampiruje.

Pozdrav da li je neko koristio od kokega Aquila OD herbicid pandam Laudisu kakva su iskustva ja uzo da probam jer cena je bas ono vise nego povoljna

Послато са SM-A715F помоћу Тапатока

Član @Dobrinčan je koristio Aquilu i nije ništa uradila. Takođe su i drugi članovi pisali da ni agromarketov Taras ne radi posao

Sent from my 23127PN0CG using Tapatalk

Nazad
Vrh