Herbicidi u kukuruzu

Niti je uspelo niti će ijedan herbicid uraditi toliki rizomski sirak. Sad može pomoći samo oštar špartač, i to u dva puta, drugi put da se ošparta u poslednjem momentu kada bude moglo da se uđe u njivu

Sent from my 23127PN0CG using Tapatalk

Ja se uvek bojim za gajeni usev pa zato valda idem sa manjim dozama od ovih koje ovde čitam. Ove godine (kao i prošle) sam išao sa kombinacijom 0,8 l/ha Nikosulfuron + 30 gr/ha Rimsulfuron + 0,25 l/ha Mezotrion + 0,8 l/ha Terbutilazin + 0,1% okvašivača Kona. Rizomski sirak ni ne gađam ovim dozama, samo semeni, muhar takođe. Rizomski sirak čistim u soji...

tema je herbicidi ali to koliko je sta cega stavio mislim da nece biti toliki problem(pitanje koliko trava i usvaja na ovim nocnim temperaturama) sobzirom na ovo vreme i kakav ce biti ocigledno u najavi kompletan maj,kukuruz ce vec podbaciti prinos(ako je istina da formira kako kazu strucnjaci) do 6-8 lista prinos tj ima tako reci foto pamcenje ili kako se vec kaze

on mesec dana i jace u zemlji on bled-zut kao krpa...sledece nedelje citava najavljena kisa

danas zimska jakna potrebna napolju

vreme iz krajnosti u krajnost

suncokret ovo malo sto ga ima izgleda vrhunksi naspram kukuruza,pricam kod nas stanje
samo neka bude kise, gore od prethodnih godina ne moze da bude, a tad je imao top uslove u tom 6-7 listu, a posle Saharu.....ne verujem u te price nista, samo neka pada

Mesec dana od setve i prskanja:
Adengo 2dl
Medeya 10gr
1,5l total
Po kj!
0aaa6e4cbc8034d8c26e6c2f2f86defe.jpg

Ponovo pišem, nikada u životu nisam imao čistije njive. Kakvi kokteli, hirošime, kakvi bakrači!

Послато са SM-A225F помоћу Тапатока

samo neka bude kise, gore od prethodnih godina ne moze da bude, a tad je imao top uslove u tom 6-7 listu, a posle Saharu.....ne verujem u te price nista, samo neka pada
Ocigledno nisi shvatio sta pisem

Ne pricam o kisi
Dzabe ce njemu biti sva ova kisa ako opet bude sahara kad trebao da formira klip

Pricam o hladnom vremenu a posto najavljena kisa stoji sve do juna tako reci od nekog otopljenja nema nista

Novosadski sajam je i kukuruz sada treba da je preko kolena(ospartan),posebno sada jer se datum setve pomerio datumski ranije

Ocigledno nisi shvatio sta pisem

Ne pricam o kisi
Dzabe ce njemu biti sva ova kisa ako opet bude sahara kad trebao da formira klip

Pricam o hladnom vremenu a posto najavljena kisa stoji sve do juna tako reci od nekog otopljenja nema nista

Novosadski sajam je i kukuruz sada treba da je preko kolena(ospartan),posebno sada jer se datum setve pomerio datumski ranije
Zasto mislis da nisam shvatio? Samo kazem da radije biram ovakvo vreme nego one njegove idealne uslove a posle prasina....ne bih se slozio sto kazes vec sad da ce rod da podbaci bas

Zasto mislis da nisam shvatio? Samo kazem da radije biram ovakvo vreme nego one njegove idealne uslove a posle prasina....ne bih se slozio sto kazes vec sad da ce rod da podbaci bas
od rdjavog praseta nikad dobar tovljenik

tako i ovde a ovo je jos tako reci izrazenije jer njemu vegetacija traje toliko i toliko i cao,on njegovo gubi vec sada

1 idealni uslovi i sahara smo videli

2 idealni uslovi+kap po kap(dakle vode imao zedan nije bio) i sahara smo videli-corak kao i prvi slucaj

3 ovi losi uslovi(hladno vreme) i sahara videcemo

4 ovi losi uslovi(hladno vreme) i dobro vreme kasnije videcemo(opet moje misljenje da od nekog fantasticnog roda nece biti)

opet kazem i ponavljam kod nas stanje
lepih zelenih kukuruza nema,svi su bledo zeleno-zuti

od rdjavog praseta nikad dobar tovljenik

tako i ovde a ovo je jos tako reci izrazenije jer njemu vegetacija traje toliko i toliko i cao,on njegovo gubi vec sada

1 idealni uslovi i sahara smo videli

2 idealni uslovi+kap po kap(dakle vode imao zedan nije bio) i sahara smo videli-corak kao i prvi slucaj

3 ovi losi uslovi(hladno vreme) i sahara videcemo

4 ovi losi uslovi(hladno vreme) i dobro vreme kasnije videcemo(opet moje misljenje da od nekog fantasticnog roda nece biti)

opet kazem i ponavljam kod nas stanje
lepih zelenih kukuruza nema,svi su bledo zeleno-zuti
Pokrivamo se jorganom a hoćemo da kukuruz bude tamno zelen, ne vredi i njemu je zima.

Što se tiče onih crvenih pionira, neko kaže sortna osobina. Ja bi rekao da je usko povezano sa hemijom. Posle hirošime prošle godine p0217 bio lila boje 200%.
Ove godine isto p0217 posle adenga nema ni jednog ljubičastog.

Послато са SM-A225F помоћу Тапатока

Nazad
Vrh