Herbicidi u kukuruzu

Zato druze jer jedino na kukuruzu imam neku racunicu da budem u plusu kada ga prodajem na dzakove na 35 din kilo...
Inace ako sejem jecam na 18 din ili psenicu na 20 din ja tuu nikakvu racunicu ne vidim kada sve stavim na papir,ili mi mozda racun ne ide dobro??
Voleo bi ovi sto seju jecam ,psenicu itd a nemaju svoj kombajn ,da mi obrazloze kalkulaciju zarade???
Da si posejao žito ili ječam jesenas, sad bi posle žetve očistio parcelu od svakog rizomskog sirka totalom! A sledeće godine kada se seje kukuruz na strnine mora da rodi tonu više nego bilo koji drugi predusev! Za monsun aktiv smo ti čini mi se rekli da neće ništa uraditi, sad pripazi ako seješ strnine na jesen, monsun ima jednu aktivnu materiju koja zna da škodi pšenici ako se preklapalo negde ili išlo velikom dozom( imao problema jedne godine baš se videlo na preklopima prskalice ...)

Da si posejao žito ili ječam jesenas, sad bi posle žetve očistio parcelu od svakog rizomskog sirka totalom! A sledeće godine kada se seje kukuruz na strnine mora da rodi tonu više nego bilo koji drugi predusev! Za monsun aktiv smo ti čini mi se rekli da neće ništa uraditi, sad pripazi ako seješ strnine na jesen, monsun ima jednu aktivnu materiju koja zna da škodi pšenici ako se preklapalo negde ili išlo velikom dozom( imao problema jedne godine baš se videlo na preklopima prskalice ...)
Sve si ovo upravu drug,samo ne razumem vasu logiku da izgubimm godinu dana da bi lepo ocistio njivu ???pa necu ja da zivim 500 godina pa da svaku drugu-trecu godinu bacim u vetar sa setvom psenice i jecma itdd
Ako Bog daa da pozivim i posejem jos 10 do 20 puta tu zemlju i odoh ja u vecna lovista...
Ja njive i zemlju radim da bi zaradioo a ne da bi presipovao iz suplje u prazno .
Ako mi je do ciscenja zemlje onda daj da cistim jendeke pored puteva od korova i trave ili da idem u sumu da prskam sumske puteve sa totalom da budu cisti...???
Ja too tako vidim jer nemam 100 hektara u svom vlasnistvu da bi mogao sebi da dopustim da svake godine recimo 10 hektara od tih 100 hektara cistim od rizoma tako sto cu da sejem psenicu ,ovas ,jecam itdd...
Imam 6 hektara u vlasnistvu ,ako 2 hektara posejem psenicu too su za mene kao da nemam ta 2 hektara..jer kada stavim sve na racunicu nisam ni na nuli na ta 2 hektara sa 18 din cenom jecma ili 20 din cenom psenice.

Nazad
Vrh