Herbicidi u kukuruzu

nista,onda da jos 3 crvene ko svi ostali

sad medeya gde sam polio ovratine 2 puta "javlja" i kukuruz a sirak gde ga ima pobeleo

sad je lako pricati kad se materija aktivirala 3 puta od prskanja

Inače neke njive sam stigao da pređem totalom pa čekaju hirošimu, neke njive sam radio u 2-3 lista logan i 2.4d pa će hirošima a neke njive ne radim ništa do hirošime pa igrom slučaja mogu ove godine da isprobam više varijanti.

Mene hirošima sada košta 2600 din po hektaru, prekjuče pazareno.
Lepo rečeno "sada košta". Kada kasnije bude trebala korekcija, pa na kraju "rezistentan" sirak ostane, e onda treba svesti računicu na papir sa sve gorivom i vremenom izgubljenim za 3-4 prskanja jedne te iste njive. Živce i razočarenje da i ne spominjem...

Послато са SM-A225F помоћу Тапатока

Izoksaflutol može jako dugo da čeka kišu. A za to vreme ako ništa ne pada, onda je sve jedno čime prskao i dali posejao ili ne......

Zar i to ne zavisi, ako si prskao Adengom onda posle setve, ako je u 3cem listu onda i moze da se uporedjuje sa hirosimicom....sve u svemu, za kisu se slazem da bez nje nista, ali odavno ne prskam na crno samo zbog nje, jer je poslednjih godina u prolece gotovo da nema kada se seje

A jel mislis da adengo sprecava sirak iz rizoma?
Pa vidi, neznam dali sprečava ili ne. Vidim da su mi njive perfektno čiste, znači na njivi ima samo kukuruz i ništa više. Dok sam ranijih godina na svim tim njivama mučio muku sa sulfuronima i sirkom. Bilo je tu i ultra hibrida baš zbog sirka, kojeg sada apsolutno nema. Šta će biti dalje videćemo.

Poslednja izmena:
Pa vidi, neznam dali sprečava ili ne. Vidim da su mi njive perfektno čiste, znači na njivi ima samo kukuruz i ništa više. Dok sam ranijih godina na svim tim njivama mučio muka sa sulfuronima i sirkom. Bilo je tu i ultra hibrida baš zbog sirka, kojeg sada apsolutno nema. Šta će biti dalje videćemo.

Možda su ti sada njive čiste zato što si se godinama mučio i borio a ne zato što je adengo čudesan? Ne kažem da je loš, daleko od toga ali jbg rizik je ako ne bude kiše, nije svako proleće kao ovo sada. I ja planiram da očistim svoje njive adengo + hirošima + laudis po potrebi ali nikako da se potrefi godina da sam solventan toliko :)

Ako duzi vremenski period ne padne kisa adengo i slicni preparati ne deluju na korove oni slobodno rastu do prve sledece kise ako padne ili mora da se radi korekcija, desavalo se da ljudi isprskaju adengom pa urade korekciju ekvip laudis, takodje je bitno da se odrade strnjike prethodne godine totalom i unisti rizomski sirak onda adengo i kopije u ovakvoj godini gde kisa pada svaki nedelju dana rade ekstra svoj posao

Ajd napisi sta si to uzeo i koliko cega da kosta toliko
rimeks 30gr 360din, mentor nikosulf 1l 800din, capone terbutilazin 1l 700din, kornisto mezotrion 250ml 650din i lepak inex 200ml 240din, greška ipak 2750 dinara po hektaru. Litarski mezotrion košta 2250 pa ispada još jeftinije. Ja toliko stavljam u hirošimu, imaću neki višak pa ću na nekim njivama malo da pojačam.

I sve ovo ladno propusta samonikli suncokret. Mora I Peak da se doda
Možda čovek nema problema sa samoniklim suncokretom.
Moja ovogodišnja kombinacija je:
Dikamba 0,6-0,7lit/ha
Mezotrion 0,18-0,20lit/ha
Terbutilazin 0,8lit/ha
Nikosulfuron 1,3lit/ha.
Pretpostavljam da će se matori sirak provući ali imam ga samo na delovima gde je prošle godine gvozden crv proredio kukuruz. Rešiće to žito na jesen tj total posle vršidbe kao i repica tj hemija za nju sledeće godine.

Nazad
Vrh