Za mene je taj Monsoon jedan od najrazočaravajućih herbicida na tržištu. Hoću da kažem, od generika mogu da očekujem slab ili loš efekat, sama spoznaja da kupujem kopiju nečega zarad uštede novca me tera da pređem preko toga.
Od jednog Bayera da uzmem na rizik preparat, da mi možda uradi a možda ne uradi posao, a da ga platim 3000rsd- toliko izađe po kj, meni je šamar samom sebi.
Ja mislim da sam napisao prošlih godina svoje iskustvo sa Monsunom da ne smaram sad, a i neću nikoga da pljujem, nit da se pravim nešto pametan, jer sam i sam imao i dobre i loše poteze. Ali ljudi, za te pare imate kombinacije da se svi korovi useru. Fluroksipir + Dikamba po pola doze svaki, je jeftina kombinacija a imaju možda najširi spektar delovanja, za njive gde su korovi pod kontrolom. Jeste da, ne deluju na uskolisne, al ovaj renomirani herbicid koji je jelte, namenjen za sirak, je bio maltene prihrana kroz list za sirak. Pa i ona kršina Siran bolje odradi posao...
Pa onda Mezotrion + Terbutilazin- potpomažu jedan drugoga, opet prihvatljiva cena, tolerancija uzrasta kukuruza.
Pa i od iste kuće Bayera, a za 5 klasa bolji preparat- Laudis, sam bez ikakvog miksa, će opet uraditi i više nego dobar posao.
I tako dalje...
Sent from my E5603 using Tapatalk