Mindjusar je pitao monsun i divlja kupina. Malo je oprlji ali prezivi. Kao sto sam i napisao nema zemljisno dejstvo uskolisna komponenta, tako da nov ponik sirka nece suzbiti nakon prskanja. Obilazio sam danas parcele prskane raznim varijantama.
1. 0.35l/ha Coloseum, posle 7 dana 1l/ha Hemonik, posle 10 dana 1.2l/ha Monsun - Ucinak fenomenalan, jedino prezivelo je malo divlje kupine koja je oprljena, a nisam hteo da se izlazem trosku i dodam Tomigan zbog toga. Posle spartanja cu ledjnom ispolivati sa Tomiganom ta mesta.
2. 0.45l/ha Coloseum posle 15 dana 1.4l/ha Monsun. Jako dobro, palamida zbog koje je Colosem isao u jacoj dozi nego pod 1, je jako dobro unistena, ako bude trebala korekcija ice Coloseum u ledjnu isto posle spartanja pa samo flekovati.
3. 0.3l/ha Coloseum + 0.7l/ha Hemonik, posle 15 dana Monsun 1l/ha - Zelje (chenopodium album) mislim da se nece osusiti, a kada sam prskao Monsunom u tom delu gde sam gledao nije ni bilo zato sam smanjio dozu na 1l/ha, za zelje treba bar 1.3-1.4l/ha
4. Intermezzo 0.25l/ha + Hemonik 0.5l/ha, posle 14 dana Hemonik 0.75l/ha. Fantasticno. Nema nista od korova. Kukuruz i zemlja.
5. Intermezzo 0.2l/ha + Maton 0.7l/ha u 2.5 pera primenjeno, jako mnogo palamide, ucinak jako dobar.
Opsti utisak je da korovi u kukuruzu se jako lako mogu drzati pod kontrolom i da nije nauka imati cistu njivu.