Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Ja uvek sastavim smesu i radim jedno polivanje dan posle setve kukurza...moja preporuka, ali ima verovatno ljudi koji su upuceniji od mene, pa ce dati najbolje resenje...Pozdrav svim clanovima, nov sam na forumu.Posea sam kukuruz pre tri dana u nedelju, ima dosta trave. Da li je bolje da sad polijem totalom pa pred nicanje kukuruza Acetosav Plus, posto posle totala nevalja da padne kisa a za Acetosav Plus treba kisa ili da napravim jednu smesu pa uradim jedno polivanje?
I ja sam uzeo 640 ultra upravo zbog pirevine,da je poprskam fokusom ultra.Trebao si posejati neki ultra hibrid (ns 640, 444) pa sa fokusom da je isprskaš a za ostale preparate u kukuruzu neznam koliko su efikasni pošto pirevina traži malo veće doze( skoro duplo) otrova da bi je uništio.
E 'bem ga... ja posejah ZP 555 pa sta mu bog da! Inace svez sam u ovome pa zato trazim savet od vas posto u poljo-apotekama bar ovde sve neki polupismeni rade Citao sam ceo dan razna istrazivanja i metode, uglavnom americke/kanadske gde pise da je glyphosate hemikalija najuspesnija za pirevinu. Inace, oni prskaju dosta sa DuPont-ovim "Ultim 75 DF" koji po sastojcima odgovara nasem "Tarotu plus", prska se posle nicanja. Takodje videh i "Nikosav" Agrosave i neko napisa na sredini teme da je prskao sa tim i da ce okaciti sliku sta je bilo posle ali nista od toga.
Trenutno stanje je da jos nista nije krenulo, njiva je cista, ali koliko onih korencica pirevine ima, mislim da se uskoro lepo da se zazeleni Odoh da iscitam pise li sta o ovome sto vi predloziste
Može slobodno.Tako i ja radim.Provereno je par godina unazad da može ovako bez ikakvih posledica.Pošto i terbis skida neke trave na koje padne na lsit ne treba ići pune doze totala.Tamo gde je gorušica dovoljan je i samo terbis.Da li mogu da u kombinaciji acetohlor+terbis ubacim total,posto na nekim njivama ima prezivele uskolisne travke?
Znaci -acetohlor terbis- moze da se mesa sa totalom???????? ja nikad ovo nisam radio ali ove god bi trebalo. da nisam ovo procito isao bi 2 puta na tu njivu. malko mi je cudno da moze da se mesa.jer su totalno drugaciji preparati.... ali ako si ti vec probao... (zvao hemoslaviju i kazu da moze da se mesa!)Može slobodno.Tako i ja radim.Provereno je par godina unazad da može ovako bez ikakvih posledica.Pošto i terbis skida neke trave na koje padne na lsit ne treba ići pune doze totala.Tamo gde je gorušica dovoljan je i samo terbis.
Ja sam resio problem kad sam posejao 444ultra i potom prskao sa fokus ultra...moja njiva je bila KATASTRASNO zarazena pirevinom, sta nisam radio, spremacom vadio pirevinu pa skipom iznosio i opet nista pa sam procitao da @Pidikanac(uzgred mu se zahvaljujem i pozdravljam ) radio tu kombinaciju pa ja primenio i pirevine ni zubace vise N E M A !!!