Herbicidi u kukuruzu

Prošle godine bio nešto ispod 50 evra. Sad je oko 25. Fluroksipir zbog kukuruza, jaču dozu lakše preboli ako nema sunca.

Sent from my SM-A546E using Tapatalk

Prskali 5. Maja kod kolege njivu, 3 jutra u komadu...
Prošle godine imao je pola-pola, kukuruz i tritikal...
Na polovini gde je bio tritikal korovi nisu problem , naravno, ali na polovini gde je bio kukuruz, ka(n)tastrofa, pogotovo sirak...
Prskali smo Talisman i Plamen u punoj preporučenoj dozi za jedno tretiranje, uz dodatak neke minimalne količine Matona za širokolisne...
Posle nepunih sat ipo pala je kiša, prilična količina...
Evo kako ta problematična polovina njive izgleda...
Vidi se da je sirak usvojio nikosulfuron, ali, mislim da je nedovoljno i da će se oporaviti...
Širokolisni su suzbijeni i ne predstavljaju problem...
I ovo hladno i kišovito vreme utiče...
Pošto je kukuruz 5-6 list, moje pitanje glasi , šta se sme i šta je najbolje odraditi ?
Da oprskamo samo ovu polovinu rimsulfuronom pa šta bude ?
Ili nešto drugo samo za sirak ?
Ili da ne diramo ništa i pratimo razvoj situacije ?

Ja bi ovde preporucio samo 2 opcije
Ili Laudis 2.5L po ha pa u zadnjem momentu kad se moze uci kvalitetno spartanje sa ostrim motikama , po mogucnosti u 2 smjera plus ako je moguce ekipa kopaca da proleti.
Druga opcija total pa za 15 dana tanjiraca i soja ili suncokret.

Prskali 5. Maja kod kolege njivu, 3 jutra u komadu...
Prošle godine imao je pola-pola, kukuruz i tritikal...
Na polovini gde je bio tritikal korovi nisu problem , naravno, ali na polovini gde je bio kukuruz, ka(n)tastrofa, pogotovo sirak...
Prskali smo Talisman i Plamen u punoj preporučenoj dozi za jedno tretiranje, uz dodatak neke minimalne količine Matona za širokolisne...
Posle nepunih sat ipo pala je kiša, prilična količina...
Evo kako ta problematična polovina njive izgleda...
Vidi se da je sirak usvojio nikosulfuron, ali, mislim da je nedovoljno i da će se oporaviti...
Širokolisni su suzbijeni i ne predstavljaju problem...
I ovo hladno i kišovito vreme utiče...
Pošto je kukuruz 5-6 list, moje pitanje glasi , šta se sme i šta je najbolje odraditi ?
Da oprskamo samo ovu polovinu rimsulfuronom pa šta bude ?
Ili nešto drugo samo za sirak ?
Ili da ne diramo ništa i pratimo razvoj situacije ?

Лаудис и римосулфурон у фул дози, после једно шпартање па шта му Бог да.

Da li ima sem monsoona jos neki preparat ili kombinacija koja u jednom prskanju deluje na sirokolisne i uskolisne korove?

Gde je Laudis bio ispod 50e? Prosle godine placen 3300din. A sad uzet po 2600din.

Послато са 23124RA7EO помоћу Тапатока
to nesto ipod tezge ili....?
Ja platio 5000 din

Sent from my SM-A546E using Tapatalk

kod nas farm komerc na litru 4770 din a na 5l 20290 din sto dodje nesto malo vise od 4crvene

stovet na litru 3762din a na 5l 3213din

ko tu koga zajebava niko nezna

Prisustvovao sam razgovoru između vlasnika jedne poljo apoteke sa vlasnikom druge gde mu je isporučio bayerovo hemiju i odobrio rabat od 18% kao veći kupac manjem kupcu.
Sve je stvar u trgovinu,mi kao poslednji u lancu platimo sve .

Данас у Бачкој Тополи Лаудис 3000дин литра. Неке две девојке из кола продавале. Имале баш доста хемије разноразне.

Nazad
Vrh