mixer87kac
Član
Prošle godine bio nešto ispod 50 evra. Sad je oko 25. Fluroksipir zbog kukuruza, jaču dozu lakše preboli ako nema sunca.
Sent from my SM-A546E using Tapatalk
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Ja bi ovde preporucio samo 2 opcijePrskali 5. Maja kod kolege njivu, 3 jutra u komadu...
Prošle godine imao je pola-pola, kukuruz i tritikal...
Na polovini gde je bio tritikal korovi nisu problem , naravno, ali na polovini gde je bio kukuruz, katastrofa, pogotovo sirak...
Prskali smo Talisman i Plamen u punoj preporučenoj dozi za jedno tretiranje, uz dodatak neke minimalne količine Matona za širokolisne...
Posle nepunih sat ipo pala je kiša, prilična količina...
Evo kako ta problematična polovina njive izgleda...
Vidi se da je sirak usvojio nikosulfuron, ali, mislim da je nedovoljno i da će se oporaviti...
Širokolisni su suzbijeni i ne predstavljaju problem...
I ovo hladno i kišovito vreme utiče...
Pošto je kukuruz 5-6 list, moje pitanje glasi , šta se sme i šta je najbolje odraditi ?
Da oprskamo samo ovu polovinu rimsulfuronom pa šta bude ?
Ili nešto drugo samo za sirak ?
Ili da ne diramo ništa i pratimo razvoj situacije ?
![]()
Gdje to ima? Generik?Vidim nudi se na netu za 1900 din lit, ali neko pakovanje od 10 lit. Nisam to video do sad kad god kupim bude po 5 lit....
Лаудис и римосулфурон у фул дози, после једно шпартање па шта му Бог да.Prskali 5. Maja kod kolege njivu, 3 jutra u komadu...
Prošle godine imao je pola-pola, kukuruz i tritikal...
Na polovini gde je bio tritikal korovi nisu problem , naravno, ali na polovini gde je bio kukuruz, katastrofa, pogotovo sirak...
Prskali smo Talisman i Plamen u punoj preporučenoj dozi za jedno tretiranje, uz dodatak neke minimalne količine Matona za širokolisne...
Posle nepunih sat ipo pala je kiša, prilična količina...
Evo kako ta problematična polovina njive izgleda...
Vidi se da je sirak usvojio nikosulfuron, ali, mislim da je nedovoljno i da će se oporaviti...
Širokolisni su suzbijeni i ne predstavljaju problem...
I ovo hladno i kišovito vreme utiče...
Pošto je kukuruz 5-6 list, moje pitanje glasi , šta se sme i šta je najbolje odraditi ?
Da oprskamo samo ovu polovinu rimsulfuronom pa šta bude ?
Ili nešto drugo samo za sirak ?
Ili da ne diramo ništa i pratimo razvoj situacije ?
![]()
Gde je Laudis bio ispod 50e? Prosle godine placen 3300din. A sad uzet po 2600din.Prošle godine bio nešto ispod 50 evra. Sad je oko 25. Fluroksipir zbog kukuruza, jaču dozu lakše preboli ako nema sunca.
to nesto ipod tezge ili....?Gde je Laudis bio ispod 50e? Prosle godine placen 3300din. A sad uzet po 2600din.
Послато са 23124RA7EO помоћу Тапатока
Ja platio 5000 din
Ima kod nasGdje to ima? Generik?
Ja prosle uzeo po 3200 lit, ove god pozurio pa kupio po 3000 lit sad mi nude po 1900 din lit. Odose te cene dole....Gde je Laudis bio ispod 50e? Prosle godine placen 3300din. A sad uzet po 2600din.
Послато са 23124RA7EO помоћу Тапатока