Herbicidi u kukuruzu

@grabik znači, usrao sam. Mada nije bila toliko slaba doza, samo jednog sredstva od ta tri je malo falilo.Imaš ideju s čime to sad politi? Trava baš gusta. Nema toga puno,oko 1h, ali me ubija. Kukuruz je 5-6 listova.
Sa rizomskim cirkom ne vrijedi mazenje, treba obavezno okvasivac , ne prskati po rosi i adekvatne dizne, najjefikasnije po cijeni i aktivnim materijama stoktonov 4 asa , (aktivne supstance) nikosulfuron,rimosulfuron,mezotrion i dikamba. Ti si prskao sa 3 iz ove.

Ja radim adengo + dikamba 3 list odnosno cetvrti u lijevku , i ako treba korekcije medje nekoliko redova sa 4 asa.

Ja nisam nesto koristio laudis ali znam tu blizu koji je imao botanicke baste i sad mu je cisto da je isao laudis ali punu dozu 2,25l/ha
Ovdje tvrde da laudis ne ubija rizom , ali su tvrdili ni da adengo nije ni za ku*** ja ga koristim otkad se pojavio.

Zna li neko s cim bi mogao da poprskam trsku u kukuruzu, kad budem radio korekciju? Ima na nekih 0.5 hektara svake godine tu mi krene

Ni u jednom usevu trsku ne mozes unistiti, a ni zaustaviti. Najbolje je posle neke strnine prskati totalom, mada sam ja jedne godine isao totalom i posle skidanja suncokreta.

Ukratko. Soja je bila ,nebitno. Traktor , neka drvana letva ,npr 4m duzine , omotao sa 2 neka stara cebeta i stegao zicom . Nazad na poluge popreko stavio. Ledjna prskalica sa bas jakim totalom. Na uvratinama dobro prskalicom natopim tu napravu , da upije ,pogledas da ne kapa ,dignes poluge visoko da ne dira usjev i polako . Dok je vlazno dira gore trsku ili nesto drugo ,na izlazu opet naprskas ako treba....

Nazad
Vrh