Crni tekiru i ostali koji su se našli uvređeni i prozvani ja sebe nesmatram niti enciklopedijom niti profesionalcom.Međutim pošto se bavim kunićarstvom i proizvodim
ogromne količine kunića dugi niz godina i trenutno živim od toga nekii od vas verovatno i znaju za koga i na koji i kakav način radim i proizvodim kuniće i koje vrhunske rezultate i čistoću krvi moram da postignem da bi prošao sve norme i kvalifikacije koje su neophodne ali o tome nekom drugom prilikom a u vama (mislim na forumaše) nevidim nikakvu konkurenciju kako sada tako ni u prošlosti a radi razvijanja kunićarstva u Srbiji i podizanja na viši nivo pokušaću još jednom da vam objasnim mada su me mnogi nazvali i rekli da nisam normalan što se prepirem.
Nije sve u koćenju i broju mladih okoćenih niti othranjenih ali otom potom jednom kada budete hteli da se prepucavate na profesionalnom nivou pošto vi o tome nećete da čujete ništa.Kada kažem profesionalnom onda mislim na razne brojke i cifre koje prate HY.
Moja greška je bila što sam uopšte pustio da se rašire Hy po Srbiji pošto očigledno kunićari u Srbiji nisu spremni na tako nešto.
Ovom prilikom ću i prokomentarisati viđene kuniće odnosno ono što je priloženo pa uvredilo nekoga to ili ne moram napisati da je sve to više od 80% panonci,a kako i šta i zbog čega neka vam objasne odgajivači od kojih ste uzeli a pošto su svi oni uzeli od mene neka me oni nazovu da im pojasnim stvari koje su zaboravili kada su zatvorili kapiju kod mene.Nistevi krivi ali nisu ni oni ali to je jednostavno takva narav u Srbiji.Niko me nije pitao šta sam ja hteo sa postom kojim sam se obratio negu su me neki napali i čitali između redova,hteo sam da iskreno prokomentarišem i probam da popravim situaciju dok još nije kasno.
- boja(kad,kakva i koja nijasa po dubini reprodukcije)
- širina karlice
- broj pršljnova u vratu
- širina čeone kosti
- dužina ušiju
- dužina dlake,debljina kože imnogo sitnih faktora koje sam primetio kako kod panonaca tako i kod HY
- broj sisa(aktivnih)
- propratne degeneracije
- gramaža hrane kod ishrane dojilja u odnosu na gramažu podmlatka
- dnevni prirast po danima starosti.
- a onda one finese radman mesa,sa analizama mesa bez kojih nemožete biti konkurentni na tržištu.
Ima još mnogo sitnica koje morate znati da bi mogli reći šta je uslovno reći škart a šta ne.
Jednostavno meni netreba puno toga da bi video šta vredi a šta ne vredi jer su mi kroz ruke prošle na desetine hiljada kunića.
Meni neznači dali je neko kupio kunića za 500 dinara ili plati 25 evra ili... ali ako nešto nije dobro onda nije.
A vama Crnom tekiru i Okramci i još nekima koji misle da imam nešto protiv vas i vas vaših kunića grdno grešite,hteo sam samo da kad nešto držite držite kako treba i na vrhunskom nivou a vi se sad sprdate sa rekla kazala i spominjete neke škartove,neznam šta sa tim hoćete ali samnom nećete moći da se prepucavate i prozivate na takav način već će te morati to podići na mnogo viši nivo pa da pričamo kao budući stručni kunićari a ne kao fanatici.Hvala ostalim kunićarima koji su mi pružili podršku na forumu i koji su svhatili srž svega.Trenutno raspolažem sa što mojih što u kooperaciji negde preko 600 ženki širimo posao zajedno jer mislim da je kunićarstvo budućnost,kozna možda jednog dana udružimo snage na nivou Srbije što mi i jeste cilj a tada treba imati kvalitet i biti korak ispred ostalih a ja samo to želim od vas.
S poštovanjem odgaivačnica & farma kunića Doknić.