Hajkom hibridi

Eto ti ga moj profesor :) kojeg gore nisam htela da imenujem .Nisam ja Mega nipodcijim uticajem .Sve sto znam o hajkomima od tebe je i to nije tajna.Ne znam sve i ne merim se sa tobom.Mozda jednog dana ...ali tesko :) .Prava je stvar kad neko kao ti,podeli ovde delic svoga znanja sa nama.Uciti od najboljeg je privilegija, pa zasto bi se neko ljutio ako moze iz tvojih kritika nesto da nauci

Evo kratak odgovor na boju,da ne bude prepiranja.
Sve što je više od druge reprodukcije u dubinu može da daje tamne.Što su tamniji s tim su u dubinu ko zna koja reprodukcija.
Svaka reprodukcija posle druge u dubinu nema veze sa Hycomima kako ih ja zovem.
Haycom na Californijskog negde u dubini daje rezultate kao na slici,
Ponavljam još jednom zbog reprodukcija u dubinu sa kojima raspolažete davaće rezultate kakve daje.
najveći greh je ukrštati sa Panoncima i uvaljivati kao Hy.Jer i Panon beli koji se trenutno nalaze na području Srbije su manje više škartovi.
Post je napisan u najboljoj nameri da znate ko sa čim raspolaže.
Slađana je nešto naučila jer je među prvima dobila Hy.Mada i ona luftira u nekim konkretnim odgovorima.
Vratićemo je nazad u školu ili jednostavno pada pod tuđ uticaj.Nemam baš puno vremena i s vremena na vreme pogledam šta pišete.
Pozdrav.Još jednom neka se nenađu uvređeni ljudi koji pišu o Hy i Panoncima ali to što vidim po slikama i pisanju postova daleko je od kvaliteta.
Dobronamerna kritika.
Bez uvrede nije zlonamerno ali sa moralne strane gledišta nije lepo hvaliti svoju robu a tudju kuditi, pa taman to bili i škartovi.Još jednom nemoj da se nadješ uvredjen a li ovaj način mišljenja i pisanja je pogrešan. Pozdrav

Ako malo bolje pročitaš ono što sam napisao svhatićeš da nijednom rečju nisam hvalio svoje kuniće niti mi pada to napamet a iskreno nemam ni vremena na tako nešto,što ćeš videti i po tome da moj oglas o prodaji nećeš naći nigde.Za škart ću uvek reći da je škart taman da mi to o glavi radi pa bilo to reč o Panoncima,Hy ili plemenitim rasama,i od mene nemojte očekivati nikakva zavlačenja,zato me nevole ni kao sudiju.
Ali polemisati o nečemu o čemu blago rečeno malo ko ima informaciju našao sam za shodno da objasnim da nebi bilo nedoumica o tome.Ako ti to nije jasno onda pokupite najbolje kuniće od Panon belih i Hycom kunića zakupite negde salu okupite se pa ću vam održati predavanje za dž.Ali rad sa Panoncima nažalost u Srbji je doveden na prosjački nivo zbog toga što svako radi kako misli da treba a ne onako kako mora.
2+2 je 4,i nemože biti ni 5 niti 3.Žao mi je ako sam nekog prozvao ili uvredio ovim postom,ali je to surova realnost,nisam post napisao već više od 2 godine i verovatno ponovo neću jer to uvek nekom smeta.Iza ovih izgovorenih i napisanih reči nestojim samo ja nego i brojne analize koje se rade po institutima kako kod nas tako i u inostranstvu.Hycoma sam i doneo u Srbiju baš zbog toga što su Panonci postavljeni u nezavidan položaj,a to se već nažalost za veoma kratko vreme dešava i sa Hycomima.Tamo gde ja prodajem kuniće veoma je važan kvalitet i mogu da prodam u neograničenim količinama i nije mi potrebna bilo kakva hvala niti reklama,hteo sam da pomognem ali kako to biva pre par godina tako i sada.Hvala na razumevanju neželim bilo kakve packe niti prepiske.Još jednom se izvinjavam svima uvređenim i povređenim i prozvanim.Pozdrav.:cao:

Ako malo bolje pročitaš ono što sam napisao svhatićeš da nijednom rečju nisam hvalio svoje kuniće niti mi pada to napamet a iskreno nemam ni vremena na tako nešto Tamo gde ja prodajem kuniće veoma je važan kvalitet i mogu da prodam u neograničenim količinama i nije mi potrebna bilo kakva hvala niti reklama

Eto hvalis ih u zadnjem postu,tamo gde prodajes vazan je kvalitet znaci tvoji su najbolji,a sve ostalo su skartovi

Neverovatno koliko ste nerazumni .Niko ne zeli nesto da nauci da se poboljsa znanjem da ide napred .Svako svoje besomucno hvali i drzi se nekih indijanskih principa .Niko ne zeli da bude svestan sta drzi i koliko to stvarno vredi .Pa ne kazem ja da to i dalje ne drzite jer vecina trenutno ne moze bolje .Ali budite bar svesni sta stvarno imate i koliko to stvarno vredi.Pocnimo odatle pa cemo polako raditi na bolje.Odakle vam svima hajkomi ? Kupili ste od Megija ili od nekoga ko je kupio od njega .Znaci on je na vrhu naseg lanca .Da nije bilo njega ko zna kad bi bilo i hajkoma .Znanje koje ima moze samo da nam pomogne a ne da nas koci .Kritike primam i ja od njega ali ih dobro saslusam i nikad ne uzimam zlonamerno .Ako cemo nesto nauciti kako drugacije nego kroz kritike ? Nema tu puno finoce i politike .Ajde ti Zorke kreni nauci nas nesto ,ajde Crnomarkovic .Postovanje obojici pre svega ali niste u pravu i niko ko razmislja kao vas dvojica .Nemoj da mislite da ja sad branim Megija .Ja branim ono sto je ispravno .Njemu svakako ne treba moja pomoc.Na sta ce se svesti ova nasa stranica o hajkomima .Svi cemo staviti slike i hvaliti jedni drugima kunice.Bre ljudi vi mozda ne, ali ja zelim da nacuim sto vise.Neka moje kunice kritikuju to mi niti najmanji problem nije .Hocu bre da znam gde gresim i sta dalje da radim .Hocu da budem svasna sta imam i koliko su tacno vredni moji kunici kao hibridi .Hocu bre sutra da odem preko i da znam sta kupujem .Hocu da odem sa nekim znanjem ne kao neki duduk.Necu da se zadrzavam tamo gde nemam sta vise da naucim i gde ljudi tako glupo uopste mogu da razmisljaju.Za vas je uvreda kritika koja je istina . Kako onda sutra neki mladji kunicari ovde nesto da nauce ,koji ce sutra otici doneti bolje kunice .A sto bi otisli kad u Srbiji postoje najbolji hajkomi ,bolji nego u francuskoj imaju ih Pera MIka i Laza :)

- - - - - - - - - -

Cak ni ja nemam taj kvalitet koji zelim ali sigurno imam bolji od mnogih .Ja bar tezim prema tome da unesem nesto bolje u svoj kunicarnik . Borim se i postujem svakog veceg kunicara pa bilo da drzi hajkome ili neku rasu .Ja bez vecih od sebe nikad ne bih stigla ovde gde sam sad .Prvo hvala Peti koji je imao zivaca samnom i koji me je naucio svim osnovnim stvarima jos dok sam bila pocetnik .Hvala Peti i jos mnogim drugarima ja to ne mogu da zaboravim .Hvala i Megiju koji me ucio mnogo komplikovanijim stvarima.Za mene je sve to bilo tesko i bez njih svih ja nikad ne bih uspela.Drzala sam sarce pa sam na najgorim kritikama naucila sta valja i sta ne valja .Cesto su moji kunici bili podsmeh i nije mi bilo svejedno ali izguralo se. Niste realni samo zato sto vam se necije misljenje ne svidja,ili vam se kunicar ne svidja .Meni je to skroz glupo.Kamo srece da se svi zajedno udruzimo pa zaista i odrzimo neko vece kunicara.Sigurno bi zajedno mnogo vise postigli .Ovako necemo nigde stici .

Sladjo baš si me ubedila da su u srbiji bolji hajkomi nego u francuskoj, ajde molim te pročitaj još jednom šta si napisala. I molim te izbaci tu seljačku reč BRE jer ako nisi znala ta reč znači ( budalo ) pozdrav.

Poslednja izmena:
Nisam znala da znaci budalo .Znaci ja sam seljanka ako cemo tako .Dobro neka ti bude .Ja ne mislim da si ti budala da mislim rekla bih ti direkno .

Nisam znala da znaci budalo .Znaci ja sam seljanka ako cemo tako .Dobro neka ti bude .Ja ne mislim da si ti budala da mislim rekla bih ti direkno .
Nikada nikoga nisam u životu uvredio, pa nemam nameru ni tebe ali ta reč je mnogo uvredljiva, to znam iz ličnog iskustva zato ti i kažem da je ne koristiš, i mislim da ove rasprave nevode nigde. pozdrav

Ma ok bre :) evo ja cu tebi ostaviti svoj broj na pp ako zelis da se cujemo i vidimo.Pa ako se u necemu ne slazemo ne treba ni da me ne mrzis zbog toga .Na kafu dolazi ovamo pa da se raspravimo .E jos ako bi Megi hteo da se vrati i iskuca nam ponesto o hajkomima i njihovim linijama to bi bilo lepo ? Da nastavimo o hajkomima .JOs nesto me zanima ? Sta kazu za ovog hy plus kunica ? Je li istina da je on u stvari hajkom ? O cemu se tu radi ?

Cemu svadja ljudi? Mislim, ovo stvarno nevodi nigde. Inace ovaj sajt nije namjenjen da se ljudi prepiru i svadjaju, nego da se upoznajemo i razmjenjujemo iskustva i naravno da se malo salimo. Ako budemo bili slozni i toleranti mozemo mnogo pomoci drugima i sebi sto se kunicarstva u Srbiji tice jer ljudi u nasoj zemlji nemaju naviku da trose meso od kunica kao svinjetinu ili piletinu jer nisu upoznati sa kvalitetom i sastavom ovog proizvoda sto je porazavajuce, zato ako budemo saradjivali kao jedna celina mozemo da ucinimo mnoga toga u razvoju ove grane stocartsva! Pozdrav :)

Bravo Gliso care i ja to mislim.Crnomarkovic je kriv za sve kad ti kazem, i Zorke isto tako .Oteraju nam ljude od kojih mozemo da ucimo pa nam sad i ne ostaje nista drugo sem da se salimo :)

- - - - - - - - - -

Dobro dobro :) salim se .Poz za sve drugare

Svojevremeno sam zbog razno raznih prepucavanja, duplih naloga i sl. stvari prestao posjećivati forum... Na sreću, nije to dugo trajalo. Zato ljudi, razmjenjujte iskustva i ideje, ne svađajte se i uživajte u uzgoju kunića...

Ma nije me bilo jedno vrijeme, preselili smo se, kupili kuću... Pa su i kunići mirovali jedno vrijeme. Sa nekadašnjih 100-tinjak komada odjednom sam bio bez kunića. I to skoro godinu dana... Sada sam opet počeo, dvije ženke, jedan muški, i opet me hvata ona "dječja" euforija kao kada sam počinjao pred par godina. S tim da sad imam puno bolje uvjete za držanje i još više volje. Uživam ponovno :osmeh:!!!

Lepo je čuti da si krenuo ponovo sa kunićima i da si ponovo sa nama.Mislim da nećeš dugo ostati samo na par komada,nateraćeš ti opet na stotku.Puno sreće i pozzz...

Crnomarkovic jesi ono ti na sajmu .E pa necu se vise svajdati sa tobom nikad ,samo da znas :).Sve me to interesuje i sve zelim da cujem i vidim .Prava sam seljanka istina je.Nije mojima lako samnom jer da imam gde i kravu bih dovela .Sta da radim kad volim zivotinje.Danas uhvatim sebe kako izlazim od kunica (malo sam cistila) smrdim na stalu nalecem na drugarice koje se spremaju da kafenisu .One onako nasminkane ,doterane a ja sa kofama djubra od zeceva u radnom odelu .Sto je najgore uopste me nije bilo sramota.Valjda je to neki moj svet i ne ocekujem da ga svako razume Puno srece na novom pocetku Toma 13 znam kako ti je bio kad si morao prekinuti sa kunicima ,bolna praznina.Ali eto sad pocinjes ponovo i neka te sreca prati .

Poslednja izmena:
Sladjo izgleda da ćemo ja i ti još postati i dobri prijatelji. Tomo što kaže Sladja puno sreće na novom početku i da opet bude po sto zečeva.:ppozdrav:

Nisam bio tu ovih dana i nisam mogao da ucestvujem u raspravi sto mi je i zao.
Crnomarkovic je legenda od coveka sa njim sam u kontaktu duze vremena i samo reci hvale za coveka on je jedan od retkih na forumu koji nikad nije ni potpaljivao uvek se trudi da pomogne.Ja dok sam stigao iz Crne Gore vi sve resiste.
A sad.
Veliki pozdrav za sve kunicare naravno poseban pozdrav za Megija koji nemora da me pogresno shvati sad sto cu reci a bice upuceno samo njemu.
Ja sam dosta naslusao se prica o tebi megi i moram reci da su bile sve pozitivne.
Stvorio si sebi ugled vredan postovanja i to mora se priznati.
Ali nije mi jasna jedna stvar na pocetku iz tvojih postova moglo se dosta saznati ali sad vidim da malo sturo objasnjavas nekazem jesi nailazio na otpor kada god si ulazio u pricu i voleo bih da to objasnih neke osnovne stvari u vezi hajkoma i panonaca.
Ti uvozis kunice tj maticno leglo iz kojih izvodis i pravis kunice koji su dalje za prodaju kao maticni kunici,
Ja iz tvoje price shvatam da samo ta prva linija koju ti proizvedes vredi da bude dalje za maticne kunice njihov proizvod moze ici samo u tov da li je to sto si hteo reci jer nezgodno je stalno tumaciti tvoje poruke na vise nacina.
Ako je tako to se ceni jer ipak su ovo hibridi i njihova ucinak opada daljom reprodukcijom ali ja bih te zamolio da se izrazis konkretno.
Znam da bi ti imao danima da pricas o kunica ali dobro bi bilo objasniti neke stvari i kako da prepoznamo kvalitetne kunice postavi slike kako bi mi znali kako oni izgledaju.
Nisi ti duzan nikome ovde da bi ti svoje znanje davao dzabe ovo je na dobrovoljnoj bazi i svi bi ti bili zahvalni na savetima i na nekim smernicama.
Uvek ce postojati neko ko ce iznositi neke gluposti i cisto praviti guzvu ali imace i onih koji ce ti biti neizmerno zahvalni.

Nazad
Vrh