Guske - kako se gaje u praksi

"Uplovih" i ja u "guščarske vode"...
Prvi put u životu nabavih 15 malih guščića, i posle 2 i po nedelje, evo ih...
Nemam pojma koje su rase...
Do danas sam ih držao u sanduku napravljenom od Euro paleta, a danas ih prebacim u svinjac, u kome odavno ne držim ništa od svinja, samo živinu.... :D
P.S. Jedva nađoh Temu, slabo je aktivna...

"Uplovih" i ja u "guščarske vode"...
Prvi put u životu nabavih 15 malih guščića, i posle 2 i po nedelje, evo ih...
Nemam pojma koje su rase...
Do danas sam ih držao u sanduku napravljenom od Euro paleta, a danas ih prebacim u svinjac, u kome odavno ne držim ništa od svinja, samo živinu.... :D
P.S. Jedva nađoh Temu, slabo je aktivna...

Mi uzeli 10 komada, 500 din komad, pre mesec dana. Pocrkalo 7, ostalo 3 komada. Ne znam sta im bilo, sad planiram opet da narucim jos 10 da probam da imamo gusciju supu 🙂

Ако немају приступ некој бари, да се стара када укопа у земљу. Насути водом, траве да имају. Посејати јечам, 1х5 метара, негде у башту, на густо. Кад порасте 10-15 центиметара посечеш са српом 2-3 центиметра изнад земље. Па то исечеш као салату и бацаш им да једу, може и за кокошке.
Код мене (захваљујући планској градњи у селу) остављен пролаз до језера. Било је у једно време 100+ гусака, патака и остале живине на мојој страни улице. Чак се и дивље патке прилепиле па долазиле у дворишта. Буквално није било потребе нити је било шта да се коси куда оне прођу. Али то време прошло...

Послато са 2406APNFAG помоћу Тапатока

I kod nas je bilo toga,imam i mi nesto kao malo jezero pored sela,tj bilo je ,sad vec presusuje preko leta nazalost.Bilo gusaka mozda i preko hiljadu u najbolje vreme ,onda jedne godine neko pobacao kukuruz sa furadanom,retard teski ,i pocrkalo toliko gusaka da secam se bio ult iz zadruge kopao jamu i tu ih ubacivao i posle zatrpao sve ...Od tada,a to je bilo pre 20-al godina,i vise ,nema gusaka,samo po dvoristu ko malo drzi.Mi imamo svake godine 10-20 komada ,ove godine bi imali jos vise ali crkne produzni kabel u inkubatoru i sad ako bude desetak guscica sto je pod guskama ,to je to ...

Nazad
Vrh