Grla za izložbu - Fotogalerija

• Začetnik teme brundalo
  • Datum pokretanja
Brundalo a koja ti ovo alpinka(francuska ili drugo)? Reko si negde ali ne mogu da se setim. Pitam iz razloga sto ima svetlu boju dlake. Kod mene u kraju sam vidjao samo mesanke ovako svetle.
Inace nek su ti zivi, zdravi i da ti se iljade.

nemanja_st01_58 je napisao(la):
Brundalo a koja ti ovo alpinka(francuska ili drugo)? Reko si negde ali ne mogu da se setim. Pitam iz razloga sto ima svetlu boju dlake. Kod mene u kraju sam vidjao samo mesanke ovako svetle.
Inace nek su ti zivi, zdravi i da ti se iljade.

Ovo je njemacki tip alpine. Njemacka sarena plemenita koza. Samo i aparat je malo posvitlija a i naknadna obrada slike ima ih i svjetlih i tamnih.
Ali evo danasnja slika. Naime i ovdi je nocas palo "puno" sniga :haha: :haha:
kako bilo da bilo evo ih prvi put u zivotu vide snig...ovo je slikano kad san ih izveo na pasu.. I znate sta?..... ostale na pasi :ppozdrav:
tdmc9zst9P6y2Agu.v.jpg

A evo i vimena ova lijeva tek ojarena a ova desna za koji dan
paaSaHnjQh8jLEDL.v.jpg

Ko što i rekoh neka su ti žive i zdrave i svaka čast na kvalitetu. E sad možda idem malo :off_topic: ali koliko daju mleka dnevno max, pisao si za celu laktaciju ali meni nekako lakše kad znam koliko ima dnevno.
Evo slike moje mešanke sa domaćom kozom koja na prvom jarenju imala 3l i dva jareta a na drugom 3 jareta ali neznam koliko mleka jer sam je prodao komsiji koji nije muzo. Druga slika je sa polj sajma u Kruševcu 2005 i koze koja je dobila I nagradu

evo malo sjenickih

nesto me net koci poslat cu jos slika podmlatka ovogodisnjeg,otac je teksel a majke su sjenicke,velimir ako moze da ostavi kontakt neki za romanovsku jagnjad.inace drzim sjenicku malo oplemenjivanu svacime i selektovanu na plodnost u proseku  dobijam 1,6 jagnjadi godisnje

@ nemanja stv arno neznan koliko je max davala dnevno ona desna jer san je dobio na poklon...znan da je preklani u mene u ljtnom periodu davala cca 2.5 litara dnevno. Ja san je brzo zasusija jer kako je stara bilo mi je bitno da mi ostavi samo koje jare prije nego ode. Ova lijeva je lanjska a kako lani nisan puno muza zbog bolesti to stvarno neznan. Za koji dan pocinjem muzu pa ces bit obavijesten o svemu. :ppozdrav:
@miladinovicu lipo blago. Vidi se da je najzdravije blago kad boravi vani. Nego cini mi se bez ljutnje i uvrede da tu imka i krizanaca da nije cistokrvna :sta: :sta: :ppozdrav:

ovan teksel nemackog porekla i pulin vise razmazen nego dresiran
_________________________________________________Post je spojen: [time]1235067536[/time]_________________________________________________

_________________________________________________Post je spojen: [time]1235067568[/time]_________________________________________________

_________________________________________________Post je spojen: [time]1235067633[/time]_________________________________________________

miladinovic je napisao(la):
ovan teksel nemackog porekla i pulin vise razmazen nego dresiran
_________________________________________________Post je spojen: [time]1235067536[/time]_________________________________________________
ima krvi vinterberga malo
a ne moze starom iskusnom ovcaru to pobjec he he. Dok si ti sla slike ja san u istom momentu slao tekst zato je bilo teskoca. nego pitaj me kako znan da su krizanci he he :ppozdrav: :ppozdrav:

da cujem po cemu si zakljucio,ove su mi omiljene inace ima ih u tipu 100 posto
_________________________________________________Post je spojen: [time]1235068020[/time]_________________________________________________
sjenicki ovnic iz trojki tada star godinu dana moj odgoj 74kg tezak tad prodat za priplod rodjaku
_________________________________________________Post je spojen: [time]1235068523[/time]_________________________________________________
teksel opet kao dvizac
_________________________________________________Post je spojen: [time]1235068566[/time]_________________________________________________
2 sjenicke ovcice stare oko 8 meseci
_________________________________________________Post je spojen: [time]1235068831[/time]_________________________________________________

@milovanovicu konstitucija...oblik glave, usi, vuna sve to puno govori jednom ovcaru.
A onaj ovnic nema puno sjenicke krvi.....vidi se na njemu. Nego bez obzira imao ti cistokrvno blago ili krizance..na njemu se vidi da je pazeno :ppozdrav:

ako ovo nije original sjenicka onda.....
_________________________________________________Post je spojen: [time]1235069312[/time]_________________________________________________
koji sa rogovima ili bez ovnic?sa rogovima je sjenicki bar kod nas se takve drze sjenicke,a i to sto sam video u sjenici i crnoj gori odgovara tome,rogove sad ima vece na toj slici je star oko 10 meseci.beli ovnic je teksel,nemac,ima vrlo malo krvi istocnofrizijske,neki to zovu i swifter rasom tj holandjani su to napravili.na njemu se bas vidi dok su mu roditelji skroz u tipu teksela.bit ce slika krizanaca sa sjenickom za koji dan pa cete videti kako se pokazao
_________________________________________________Post je spojen: [time]1235069446[/time]_________________________________________________
velimira zemljaka bih zamolio da ostavi kontakt za romanovske.zanima me gde ih je nabavio,u kamenici ili u bosni ili ipak sabac?ako neko ima istocnofrizijsku u srbiji nek se javi,za ukrstanje mi treba da krave ne bi dojile blizance i trojke ::namigivanje::

Jeste da imamo automatsko spajanje postova, ali miladinoviću pogledaj na šta ti postovi liče....nemoj pisati više postova uzastopno u kratkom vremenskom periodu, ako si nešta zaboravio i hoćeš da dodaš u post, u gornjem desnom uglu svakog svog posta imaš opciju izmeni. :cao:
Odlične slike i lepe ovce :ppozdrav:

A lako je tako, ti si ubacija sliku ovnica i psa ja san ocijenijo na racun te slike he he :ppozdrav:

ok cugi oprostit ces mi nov sam na forumu pa su postovi ispreturani a net me mucio pa se sve izmesalo.ostro oko brundalovo,nista mu ne promice ::namigivanje::.

brundalo je napisao(la):
kako bilo da bilo evo ih prvi put u zivotu vide snig...ovo je slikano kad san ih izveo na pasu.. I znate sta?..... ostale na pasi :ppozdrav:
Njima je bitno da su vani
Of topic
Na kom si delu ostrva? probao sam te naci Google earth-om

Ajde i ja da pretstavim svoje blago, sa neizbeznim njihovih cuvara, sve je i zbog njih pocelo mada stado od 500 komada ga prate 12 Sarplaninaca

IMG_0139ps.jpg

Boban
_________________________________________________Post je spojen: [time]1235161626[/time]_________________________________________________
Ipak ovo mi je najdraza fotografija mali cuva male janjce

IMG_VIHOR3meseca.jpg

Posto nas vecina ima "blago" evo jednog primera tradicionalne "podele blaga" izmedju brace Grahovac, Sipovo, Republika Srpska

I
http://www.youtube.com/watch?v=S_J9cjygyEY&feature=related
II
http://www.youtube.com/watch?v=3L5mhsYKRtM&NR=1
III
http://www.youtube.com/watch?v=7mN8G9lLBY4
IV
http://www.youtube.com/watch?v=YhpKoWds5BI&NR=1

*Za neupucene: Ilija (Jove) Grahovac, "Zmaj od Sipova" je poznati uzgajivac dubskog soja pramenke, uzgajivac konja, goveda i visestruki pobednik u koridama koje se vekovima odrzavaju u njegovom kraju.

Nazad
Vrh