Glatki-valjak

naravno da ima naročito ako je u pripremi busavo. čim sjeme napravi bolji kontakt sa zemljom biće ujednačenije i brže nicanje

Slika jednog valjka u Poljskoj.

valjak.jpg
[/IMG]

Mislim da je ipak mogao staviti vece bure.............:haha:

nesto mi nije sliku upload,probaćemo ponovo pozdrav

- - - - - - - - - -

wsldv8.j[pg
[/IMG]

- - - - - - - - - -

6yf9u1.jpg

- - - - - - - - - -

wsldv8.jpg

Evo kako izgleda valjak koji ja koristim, tezak jeste i previse ali radi posao odlicno.

2014_05_10_14_25_11.jpg
2014_05_10_14_25_37.jpg

I to na putu KI-Basaid :osmeh:
Bas je interesantno resenje, ne muci ni hidrauliku, samo da ne treba po novim i novijim i najnovijim propisima da se registruje (svake godine) :haha:

Ja se juce ponovio.
Kupio sam na oglasima valjak duzine 2,1m. U pitanju je cev od gasovoda debljine 10mm, bocno je zatvoren takodje sa 10mm, konstrukcija je od pocinkovanih cevi 5cm tj dosta je jaka. Precnik je 50cm sto je isto super. Lezajevi su novi. Zapremina valjka je 400 litara, i nije punjen jer bivsi vlasnik kaze da vec ima bar 200kg i da nema potrebe za tim, ali sam ga jos sinoc odvezao kod strugara da mi napravi cep sa strane.
Sve ovo za samo 90e.
Evo jedne slike od sinoc kada smo ga istovarili

image upload no compression

Nije. Ovo je neki drugi tok :osmeh:
Tj prosao je gasovod pre nekih 10ak godina u blizini Krusevca, pa su tada mestani dobili ovakve valjke za placeno pivo ispred prodavnice :osmeh:

Super cena za valjak, samo materijal bi izneo toliko da sam pravis. I naspi mu vodu slobodno, ionako ima veliki precnik, a ako je tezi nego sto je potrebno, samo teras brze dok valjas.

Poslednja izmena:
Necu vodu da mu sipam. Bolje da idem na varijantu ulja, da dosipam koliko skupim, nego da mi voda ledi. Pesak je isto super varijanta. Videcu vec ali planiram da bude bar nekih 450kg.
A cena je stvarno smesna. Zvao sam ove sto proizvode nove valjke, i imaju u ponudi debljinu od 3 do 5mm zida, a ovaj ima 10 a i izliven je. Takodje, novi kostaju oko 250-330e u zavisnosti od debljine zida i duzine, a ovaj je bar 3x jeftiniji a tezi.

Ulje moze kurslus da napravi leti (mada zavisi koliko se puni), ima da iskrivi cela, meni je precnik 27cm, cela 12mm debljine, bilo napunjeno uljem pa ih ispupcilo skoro 1cm ::sramota::, onda je ulje ispusteno i nasut beton.

Nazad
Vrh